Denizli Belediyesi Spor Kompleksi'nde bugün başlayan festivalde, Erzurum'dan iki, Uşak ve Sivas'tan birer takımın katılımıyla Cirit Şampiyonası düzenlendi. Cirit oyunlarını Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ile çok sayıda lise ve ilköğretim okulu öğrencisi izledi.

Erzurum Atlı Spor Kulübü ile Sivas Atlı Spor Kulübü'nün mücadelesi oldukça çekişmeli geçti. Bazı biniciler ve atları hızlarını alamayıp kumlu zemine düşerken, takımlarına puan kaybettirdi. Yere düşen bir atın ise ayak bileği kırıldı. Mücadeleyi Sivas takımı kazandı.

Festivale, Türkiye, Türkmenistan, Moldova, ABD, Malezya, Hindistan, Özbekistan, İran, Gürcistan, İsveç, Azerbaycan, Almanya, Litvanya, Avusturya, Estonya, Ukrayna, Polonya, İrlanda, Letonya, Japonya, Güney Kore, Kırgızistan, Bulgaristan, Ürdün, Başkurdistan'dan 450 sporcu katılıyor. Yarın festivalin kortej yürüyüşü düzenlenecek. Festival programında Cirit Türkiye Şampiyonası, Rahvan Binicilik Gösterisi Müsabakası, Atlı Kızak Gösterisi, Yabancı Sporcuların Gösterisi, Matrak Türkiye Şampiyonası, Şalvar Güreşi Şampiyonası, Kuşak Güreşi Şampiyonası, Aba Güreşi Şampiyonası, Aşırtmalı Aba Güreşi Şampiyonası ile Pamukkale'de Strongman Tır Çekme Gösterisi bulunuyor.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Festival, dünyanın dört bir tarafından birçok sporcuyu bir araya getirdi. Amacımız, Denizli'yi dünyaya tanıtmak ve geleneksel sporlarımızın çocuklarımız ve yeni nesil tarafından öğrenilmesine bilinmesine katkı sunmaktır" dedi.



FI(AÖ/CK)