Delikliçınar Meydanı’ndaki 18 yıllık horoz heykeli, belediyenin üst yapı ve yol çalışmaları nedeniyle geçen Ocak ayında sökülüp, depoya kaldırıldı. Çalışmaların tamamlanmasını ardından belediye, kaldırılan horoz heykelini tekrar yerine dikmedi. Heykelin yerine halkın görüş ve istekleri doğrultusunda yapılacak yeni bir horoz heykelinin konulmasına karar verildi.

Yardımcıları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, "Laodikya kazılarındaki bulgulara göre, Denizli Horozu’nun 2 bin yıllık geçmişi var. Asil bir hayvan olan horoz, kentimizin simgesidir. Dolayısıyla horoz halka mal olmuştur. Kent merkezine çok güzel bir horoz heykeli yapmayı düşünüyoruz. Böylesine önemli bir konuda halkın fikirleri bizim için önemli. Belediye olarak 5 ayrı heykel belirledik. İnternet üzerinden ve bire bir form doldurularak yapılacak olan oylama sonucu en çok oyu alacak olan horoz heykelini dikeceğiz. Vatandaşlarımız, 'Eski heykel dikilsin' derse dikeriz. Bir de bronz, cam, traverten ve polyester malzemeden yapılacak olan horoz heykellerini resimledik. Halk neye karar verirse onu uygulayacağız. Oylama 10 gün sürecek. Oylama sonucu herkes halkın tercihine saygı duysun, o tercih uygulanacak" dedi.

Denizlili vatandaşlar ise horoz heykelinin biran önce dikilmesini istiyor. Sokaktaki vatandaşlar dikilecek olan heykelin Denizli’ye yakışması gerektiğini dile getirirken bazıları, "ABD’deki özgürlük anıtı gibi heybetli ve gösterişli bir heykel yapılsın" diyor. Kimi vatandaşlar ise Pamukkale’nin sembolü olan traverten blokların üzerine heykel yapılmasından yana.



FI(İÖ/SS)