Denizli'de geçen ocak ayında yerel bir televizyon kanalının programına katılan Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, bir izleyicinin, kaldırımlara park edilen araçların yaya ve engellilerin geçişlerini engellediğini söylemesi üzerine, "Denizli'ye şunu söylemek istiyorum. Belki bu kötü bir söz olacak ama bunu söyleyeceğim. Kaldırımlarda bulunan tüm arabaların camını kırın" dedi. Bunun üzerinde Denizli'de bir süre tartışmalar yaşandı.

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "Kaldırımlara park eden araçların camlarını kırın" diyen Nihat Zeybekci'nin kendisine ait işyerinin kaldırım kenarına Egzoz Ölçüm İstasyonu kurup işgal ettiğini söyledi. Kaldırıma kurulan merdivenlerin yanında basın toplantısı yapan CHP'li Yurtseven, "Zeybekci'yi gördüğünüz yerde kafasını kırmayın ama bu rezaleti yüzüne vurun" diye konuştu.

Belediye başkanlığı yapmış bir milletvekilinin topluma örnek olması gerekirken kuralları hiçe saymasının büyük bir ayıp olduğunu savunan Yurtseven, işgale göz yumduğunu belirttiği Denizli'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da daha büyük bir ayıba imza attığını ileri sürdü.

Kaldırım işgalinin aylardır sürdüğünü söyleyen Ömer Yurtseven, "AKP milletvekili Zeybekci suçüstü yakalanmıştır. İleride gafları ve vurdulu kırdılı açıklamalarıyla anılacak olan Nihat Bey'in unvanlarına bundan sonra `işgalci milletvekili' lakabı da eklenecektir. Kamuya ait bir kaldırımı, yayaların geçişine engel olacak şekilde ticari çıkarı için kullanan milletvekilini kınıyor ve protesto ediyoruz. Belediye Başkanı Zolan'a sormak istiyorum; Bu kaldırım işgali karşısında bugüne kadar ne yapıldı? Bu olaya göz mü yumdunuz yoksa herhangi bir yasal işlem uyguladınız mı? Olayı bildiğiniz halde AKP'li vekili korumayı mı tercih ettiniz? Denizli Belediyesi'nin yasak ve yönetmelikleri yandaş için ayrı vatandaş için ayrı mı uygulanıyor? Kaldırım işgalini ihbar ve şikayet ediyoruz. Bu aşamadan sonra nasıl bir işlem uygulanacak merak ediyoruz" diye konuştu.

Yurtseven'in, Zeybekci'ye ait olduğu belirtilen otomotiv şirketinin egzoz ölçüm istasyonunun önünde basın açıklaması yaparken, olay yerine gelen görevliler, kendisini siyasi şov yapmakla suçladı.



FI (AÖ/AAA)