Saraylar Mahallesi Selçuk Caddesi’nde bulunan Musoğlu İş Merkezi’nin bodrum katında bulunan otoparkta dün saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangının ardından peşpeşe patlama sesleri de geldi ve dumanlar Musoğlu İş Merkezi ile bitişiğinde bulunan İzmirlioğlu İş Merkezi ve Kapalı Çarşı İş Merkezi’ni sardı.

14 KİŞİ MAHSUR KALDI

Her biri üç katlı olan iş merkezlerinin iki ve üçüncü katından yoğun duman nedeniyle inemeyen 14 kişi zor anlar yaşadı. İtfaiye ekipleri, oksijen tüplerini iş merkezlerinde mahsur kalanların yanına götürüp, havasızlık çekmemeleri için büyük çaba sarfetti. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ardından İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri de olay yerine geldi. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut da yangın yerinde incelemede bulunup bilgi aldı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Kurtarma çalışmaları sırasında can pazarı yaşandı. Dumanda mahsur kalanlar, itfaiye aracıyla bulundukları yerden indirilirken, 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu kişiler tedavilerinin ardından taburcu edildi. Güvenlik nedeniyle üç iş merkezi ve çevresinde bulunan 100’ün üzerindeki iş yeri kapatıldı. Vatandaşların kaldırımlardan geçmesine izin verilmedi. Polis ve yoldan geçmeye çalışan bazı vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı.

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Yangının söndürülmesinin ardından polis ve itfaiye ekipleri çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı. Hasar incelemesinde otoparkta bulunan bir otomobil ile iki panelvan tipi araç ve bir motosikletin tamamen yandığı, iki motorsikletle iki aracın kısmi zarar gördüğü belirlendi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, polis otoparkta bulunan 11 güvenlik kamerasının görüntülerini incelemeye aldı. İlk incelemeler sonucu yangının sabotaj nedeniyle çıktığı olasılığı ağırlık kazanınca soruşturma derinleştirildi.

ASBAŞKANIN OTOMOBİLİ KÜL OLDU

Yangında Denizli Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyesi ve Denizlispor’un Asbaşkanı Veysel Gühan’ın son model otomobilinin de tamamen yandığı belirlendi. Öte yandan yangının çıktığı Musoğlu İş Merkezi’nin A ve B olmak üzere iki blok olduğu, A Blok’ta yangın çıkış merdiveni bulunmadığı, bu nedenle iş merkezindeki çalışanların binadan çıkamadığı öğrenildi. Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer ve Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, yangınla ilgili soruşturma ve incelemenin sürdüğünü dile getirdi.



FI(İÖ/AK)