Denizli'deki çelenk koyma töreni Valilik binası bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Ak Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Valilik, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı adına çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Denizli Valiliği, Atatürk Anıtı'na siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin çelenk koymasına izin verdi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü çelenklerini sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na bıraktı. Ayrıca, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi ile Demokratik Sol Parti de anıta çelenk koydu. Çelenk koyan partilere ve sivil toplum örgütlerine herhangi bir müdahale olmadı.

"TÜRK SİLAHSIZ KUVVETLERİ AYAĞA KALKTI"

Bu arada, yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Türk halkının Cumhuriyet kutlamalarını yasaklamaya kalkan anlayışa karşı, sivil direniş hareketi başlattığını ifade etti. Keskin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Artık Türk silahsız kuvvetleri ayağa kalkmış durumda. Ankara'da yasağa rağmen yapılacak kutlamalar Türkiye'nin sahipsiz olmadığını gösterecek. AKP ateşle oynamaktadır. Bu ateş Cumhuriyet rejimini değil, iktidarı yakar. Bir ülkeyi ayakta tutan ve geleceğini güvence altına alan değerler vardır. Cumhuriyet ile kazandığımız değerleri hiç kimse yok sayamaz. Ülkemizde Cumhuriyet kutlamalarını yasaklamaya kadar ileri giden zihniyete Ankara-Ulus'ta Türkiye'nin dört bir yanından gelen cumhuriyet severler gerekli dersi verecektir. Halkımız artık Türkiye Cumhuriyeti'nin genleriyle oynandığını fark etmiştir. İktidarın sinsice ortaya koyduğu planı anlamıştır. Bu yüzden Cumhuriyet adına en önemli toplumsal reaksiyonu vermiş ve ayağa kalkmıştır. Şimdiye kadar rejim tehlikeye düştüğünde halkımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nden beklenti içine girmişti. Şimdi ise halkımız Türk silahsız kuvvetleri olarak devreye girmiştir. Bu durum halk hareketi için çok önemli bir gelişmedir."



FI(AÖ/CK)