Servergazi Devlet, Denizli Devlet, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile özel hastanelerde ortalama her 20 dakikaya bir bebek dünyaya geldi. 12.12.2012 tarihinde dünyaya gelen bebeklerin çoğunluğu ailelerin ikinci bebeği olduğu dikkat çekti. Özel Er-Pa Sağlık Hastanesi'nde görevli Çocuk Doktoru Hürrem Uslu, "Özel bir gün olması nedeniyle gerek bizim gerek diğer hastanelerde büyük yoğunluk var. Ortalama her 20 dakikada bir bebek dünyaya geldi. Dikkatimizi çeken, bugün doğan bebeklerin çoğunluğu ailelerin ikinci bebeği. Doğumların çoğunluğu sezeryenle oldu. Hastaneler yoğun bir gün yaşıyor. Gece yarısına kadar doğumlar devam edecek" dedi.

Bugün anne olan 28 yaşındaki Şenel Tekin ve eşi 31 yaşındaki Atakan Tekin çifti, kız bebeklerine "Esila" ismini verdi. Bebeğin annesi Şenel Tekin, "Çok mutluyum. 12.12.2012 tarihinde doğumun olmasını eşim istedi. Bu tarih mutluluğumuza mutluluk kattı" dedi.

Denizli Belediyesi'nin İncilipınar Nikah Salonu ile Sevindik Nikah Salonu'nda 58 çift evlendi. Üç nikah memuru her 10-15 dakikada bir nikah kıydı. Gelinlerden 22 yaşındaki Ayşe Gömleksiz, "Böylesine anlamlı bir günde evlendiğim için çok mutluyum" dedi. Gömleksiz ile nikahlanan Ahmet Duru (24) ise, "Evlilik yıldönümümüzü unutmak mümkün olmayacak" dedi.



FI(AÖ/İD)