Denizli Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Gündemin 8. maddesine gelindiğinde, İncilipınar Parkı’nda yapılacak kültür ve kongre merkezine önceki dönem belediye başkanının adının verilmesi konusu görüşüldü. Başkan Osman Zolan, Nihat Zeybekci’nin 2004 yılında belediye başkanı seçildiğini ve 7 yıl görev yaptığını hatırlattı. Denizli Belediyesi olarak ilklere imza attıklarını ve bunda Zeybekci’nin önemli rol oynadığını savunan Zolan, “Denizli’ye hizmetleriyle damga vuran Zeybekci’nin isminin kongre ve kültür merkezine verilip, onore edilmesi uygundur” dedi.

CHP’den bakanlık yapan Hüdai Oral’ın isminin bir caddeye verilmesi teklifinin Nihat Zeybekci’den geldiğini de hatırlatan Zolan, “Önceki dönem belediye başkanımıza vefa olması için ismini yapacağımız yeni kültür merkezine vermek istedik” diye konuştu.

PROJE BAŞLAMADAN TARTIŞMA YAPIYORUZ

CHP Grup Başkan Vekili Teoman Sancar, kültür merkezi ile ilgili projenin 15-20 gün sonra ihale edileceğini ve üzerinde iş makinesi bile çalışmayan bir işin isminin ne olması gerektiğinin tartışıldığını söyledi. Sancar, “Belediye tarafından yaptırılan konservatuara ilimizin ve ülkemizin en önemli sanatçılarından olan Özay Gönlüm’ün isminin verilmesi meclis gündemine geldiğinde biz destek olacağımız söylemiştik. Ancak konservatuarın isminin Özay Gönlüm eklenmesi nedeniyle çok uzun olacağı söylenerek önerge geri çekildi. Yapılması planlanan kültür merkezi bize göre geç kalınmış bir projedir. Projenin 18 ay süreceği düşünülürse, 18 ay sonrada ülkenin seçime gideceği konuşulurken, biz bu tartışmayı yapmamalıyız. Bizden sonraki belediye meclisi yapılan hizmetlerden ötürü Nihat Zeybekci’nin ismini zaten bir yerlere verecektir. Biz şimdi olmayan bir yerin isminin ne olacağını tartışıyoruz. Üç gün önce haberimiz olan bu madde meclis gündemi olarak karşımıza çıktı” diye konuştu.

ŞIK DEĞİL

MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Açıkgöz de hiçbir belediye meclisinin, kendi belediye başkanının ismini bir yerlere vermediğini söyledi. Açıkgöz, “Nihat Zeybekci, belediye başkanı görevinden istifa edip seçime katıldı ve milletvekili oldu. Ancak Zeybekci gitti diye yeniden meclis seçimi yapılmadı. Yani fiili olarak olmasa da belediye ve meclis Zeybekci’nin devamıdır. Belediye başkanı olarak siz de bir yıldır bu kente hizmet veriyorsunuz. Sizin de isminizi bir yerlere verelim. Nihat Zeybekci, konusu siyaset üstü bir konu değildir. Nihat Zeybekci zaten siyasetin içindedir. Bu yüzden bu maddenin gündeme gelmesi şık olmadı” diye konuştu.

CADDEYE DE İSMİNİ VERECEĞİZ

Tartışmalar üzerine Başkan Zolan, Nihat Zeybekci’nin yaptığı hizmetlere göre isminin sadece kültür ve kongre merkezine verilmesinin az olacağını bir caddeye de Zeybekci’nin isminin verileceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi ve merkezin isminin 'Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi' olması 13 ret oyuna karşılık 20 oyla kabul edildi.