Antalya'da bugün en yüksek hava sıcaklığı 34 derece, deniz suyu ise 28 derece ölçüldü. Nem oranının yüzde 40 olduğu kentte hissedilen hava sıcaklığı ise, 37 dereceye yükseldi. Bazı cadde ve sokaklardaki termometreler ise, hava sıcaklığını 42 derece gösterdi. Sıcak havadan bunalan Antalyalılar ve tatilciler, dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'na akın etti. Sahilleri dolduran yerli ve yabancı turistler, denizde serinlik aradı.

Konyaaltı Plajı'nda denize giren Hilal Yıldız, ailesi İle Aydın'dan Antalya'ya tatile geldiklerini ve günün büyük bölümünü denizde geçirdiklerini anlattı. Tatil için Ankara'dan gelen Kübra Yüksel ise, sıcak hava nedeniyle denize girip serinlemeye çalıştığını belirtti. Antalya'da oturan Gülsüm Dönmez de gündüz saatlerinde evlerinin çok sıcak olmasından dolayı arkadaşlarıyla sahilde eğlenip, denize girdiklerini söyledi. Kars'tan tatile gelen Leyla Akbaba ise, alışık olmadığı sıcak hava nedeniyle çok bunaldığını ve denize girerek serinlemeye çalıştığını kaydetti.

Meteoroloji yetkilileri, Antalya'da hava sıcaklığının hafta sonuna kadar 40 dereceye yükselmesinin beklendiğini kaydetti. Perşembe gününe kadar kuzey yönlü esen rüzgardan dolayı nem oranının düşük olacağı turizm kentinde, cuma günü rüzgarın güney yönünden esmeye başlamasıyla nem oranının artacağı ve sıcaklığın 39 dereceye yükselmesinin beklendiği belirtildi. Cumartesi günü rüzgarın tekrar kuzey yönünden eseceğini aktaran yetkililer, hafta sonu ise hava sıcaklığının 40 dereceye yükselmesinin beklendiğini kaydetti.