Burhaniye İlçesi Öğretmenler Mahallesi’ndeki plajda geçen cumartesi günü saat 02.30 sıralarında meydana gelen olayda, Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubay İsmail Ünal, iddiaya göre bir barda eğlendikten sonra plaja gitti. Bir süre burada vakit geçiren Ünal, denize girdi ve bir daha çıkamadı. Çevredekilerin yardım çağrısını duyup polise haber vermesi üzerine gelen ekipler, karanlık sularda arama yaptı fakat bir ize rastlayamadı.

Bölgeye sevk edilen İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar, astsubayın denize girdiği belirtilen yerde arama çalışmaları yaptı, ancak yine bir sonuç elde edilemedi. Olayı öğrenip Burhaniye’ye gelen baba Osman ve anne Semra Ünal da aramaları çalışmalarını izledi.

ACI HABER BUGÜN GELDİ

İskele Yat Limanı açıklarında bugün sabah saatlerinde bir ceset görenler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, cesedi denizden çıkarttı. Yapılan incelemede, ölen kişinin geçen cumartesi gününden bu yana aranan ancak bir türlü bulunamayan astsubay İsmail Ünal’a ait olduğu belirlendi. Vücudunda herhangi bir yara ve kesik izine rastlanmayan Ünal'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Acı haberi alan Ünal çifti, sinir krizi geçirdi.