Düzce'nin Ağa Mahallesi'nde oturan, bir çay ocağında çalışan Arif Vural, dün arkadaşları ve daha önce çalıştığı çay ocağının sahibi Melik Demir ile birlikte Akçakoca Çınar mevkiinde bulunan plaja geldi. Yüzme bilmeyen Arif Vural, sığ bölgelerde denize girerken, Melik Demir ve diğer gençler açıldı. Bir süre sonra Arif Vural'ı göremeyen arkadaşları, sahilde ve çevrede aramaya çıktı. Arif Vural'ın bulunamaması üzerine jandarmaya haber verildi.

Jandarma ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Amasra'dan gelen balık adamlar dün ve bugün gün boyunca denizde ve sahilde yaptıkları aramalarda Arif Vural'ı bulamadı.

Arif Vural'ın babası Cesim Vural, Melik Demir ve arkadaşları sahilde arama çalışmalarını üzüntü içerisinde takip etti.

Arif Vural ile birlikte Akçakoca'ya gelen arkadaşı Fatih Yağmur, "Dün öğlen Akçakoca'ya geldik. Şehirde biraz gezdikten sonra sahile gittik. Arif yüzme bilmediği için denize girmek istemedi, biz denize girdik. Arif sonra şortunu giyip denizin kıyısında oturuyordu, sığ bölgede serinliyordu. Biz döndüğümüzde Arif yoktu. Çevreyi aradık ama Arif'i bulamadık. Daha sonra jandarmaya haber verdik" dedi.

Melik Demir ise "Arif daha önce benim yanımda çalışıyordu. Çocuklar, Ramazan ayına girmeden önce denize gitmek istediler. Israr edince ben de onları Akçakoca'ya getirdim. Arif ailesinden izin istedi, ama anne ve babası izin vermemiş. Ben denizde dalıp çıkıyordum. Arif denizin kıyısında oturuyordu. Çocuklar bana seslenince kıyıya çıktım. Arif'in olmadığını görünce çevrede kendisini aradık. Bulamayınca jandarmaya haber verdik" diye konuştu.

5 çocuk babası Cesim Vural, oğlunun denize gitmesine izin vermediklerini söyleyerek, "Oğlum yüzme bilmiyordu. Ben zaten göndermek istemedim. Sanıyorum denizde oynarken boğuldu" dedi.

Arif Vural'dan geriye ise Akçakoca'ya gelirken otomobilde cep telefonu ile çekilen  görüntüleri kaldı.



AY(MÇ/SS)