Şehir Hatları yolcu vapurundaki bir vatandaş, Haydarpaşa Mendireği’nin açıklarına gelindiğinde denizin yüzeyinde bir ceset olduğunu gördü. Bu kişinin 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak konuyla ilgili bilgi vermesinin ardından Deniz Polisi tekneyle Haydarpaşa açıklarına geldi. Yaklaşık yarım saatlik aramanın ardından deniz polisi tarafından bulunarak tekneye alınan ceset daha sonra motor iskelesine çıkarıldı. Yapılan incelemede cesedin üzerinde kimlik bulunamadı. Cesedin uzun süreden beri denizde kaldığı, kısmen çürüyerek tanınmaz hale geldiği, 20 – 25 yaşlarında bir erkek olduğu belirlendi.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı’nın incelemelerini tamamlamasının ardından ceset, Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


ARAMALARA RAĞMEN CESEDİ BULUNAMADI


Olayla ilgili detaylı araştırma başlatan polis, cesedin, 20 Şubat 2012’de Kadıköy – Beşiktaş Hattı’nda çalışan Mustafa Güler Yolcu Motoru’ndan atlayarak yaşamına son veren Erdinç M.’ye (20) ait olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.  Çalıştığı çantacıda kız arkadaşı E.K.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla aranan Erdinç M., yolcu motorunun arka bölümüne geçmiş, daha sonra da denize atlamıştı. Olaydan sonra yapılan tüm aramalara rağmen Erdinç M.'nin cesedi bulunamamıştı.