Hafta sonu gittikleri Şanlıurfa gezisinden dönen Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ndeki Kırıkhan Merkez Kuran Kursu öğrencisi 19 gencin bulunduğu otobüs, dün saat 17.00 sıralarında İskenderun'a bağlı Karaağaç Beldesi'nde geldiğinde sahilde mola verdi. Yakındaki lokanta çalışanlarının 'Dalgalar tehlikeli boğulursunuz' uyarısına rağmen yaşları 15- 17 arasında değişen, iddiaya göre aralarında yüzme bilmeyenlerin de bulunduğu gençler ile sürücü, denize girdi. Dalgalar arasında yüzmeye çalışırken kısa süre sonra akıntıda sürüklenmeye başlayan 19 kişi 'imdat' çığlıkları atmaya başlayınca lokanta çalışanları ve çevrede bulunanlar yardımlarına koştu.

Kırıkhanlı gençlerden 13'ü ve otobüs şoförü boğulmaktan son anda kurtarılarak kıyıya çıkarılırken, 6 genç denizde kayboldu. Sahil Güvenlik botu ve dalgıçların başlattığı arama çalışmasında Eyüpcan Seher, Mustafa Kul, Mehmet Bilgin, Ramazan Duran Güven, İzzet Zorba ile Ömer Faruk Kurter'in cesetleri denizden çıkarıldı. İskenderun Devlet Hastanesi'nde otopsi yapılan gençlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi.

Gençlerden Eyüpcan Seher ile Ramazan Duran Güven'in cenazeleri İskenderun'da,

Ömer Faruk Kurter'in cenazesi Kırıkhan'da, İzzet Zorba'nın cenazesi Yayladağı İlçesi'ne bağlı Bezge Beldesi'nde, Mehmet Bilgin'in cenazesi Antakya merkez Ovakent Beldesi'nde, Mustafa Kul'un cenazesi ise Altınözü İlçesi'ne bağlı Mayadalı Köyü'nde toprağa verildi.

İhlas Haber Ajansı İskenderun muhabiri Ahmet Seher ile Cihan Haber Ajansı'nın İskenderun muhabiri Mürsel Seher'in yeğenleri olan Eyüpcan Seher ile Ramazan Duran Güven'in cenazeleri için İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde tören düzenlendi. Törene İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile Belediye Başkanı CHP'li Yusuf Civelek ile aileleri katıldı. İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, gençler için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı.

HAYATTAKİ EN ACI İMTİHAN EVLAT ACISI

Müftü Hamdi Kavillioğlu, dünyada en ağır imtihanlardan birisinin evlat acısı olduğunu vurguladı. Kavillioğlu, "Cenabı hak en ağır imtihanı peygamberlere, peygamberler içerisinde de sevgili peygamberimize vermiştir. İnsan sabrettiği zaman mükafatı büyük olacaktır. Bu kardeşlerimiz, bu evlatlarımız Kuran hafızlığı yapıyorlardı. Canlı Kuran olmaya çalışıyorlardı. İnanıyoruz ve iman ediyoruz ki, bu kardeşlerimiz şehittirler. Ahirette kendi yakınlarına şefaatçi olacaklardır" dedi. Daha sonra Eyüpcan Seher'in cenazesi götürüldüğü Çankaya Asri Mezarlık'ta, Ramazan Duran Güven'in cenazesi ise Azganlık Köyü'nde toprağa verildi.

HAFIZ OLMAK İSTİYORDU

Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan Mehmet Bilgin'in babası Abdullah Bilgin, evinin önündeki taziye çadırında akrabaları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Baba Bilgin, oğlunun ilköğretim okulunu bitirdikten sonra eğitimine devam etmediğini hafız olmayı çok istediğini bu nedenle 1 yıldır Kırıkhan'daki yurtta dini eğitim aldığını söyledi.