Cinnet geçirip eşi ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden Uzman Çavuş Bülent Aksungur’un bankalara 70 bin TL borcu olduğu ve bu nedenle uzun zamandır sorunlar yaşadığı öne sürüldü. İddialya göre bankalardan çektiği kredi borcunu ödeyememesi nedeniyle bunalıma giren Aksungur, gece eşi Songül, çocukları 15 yaşındaki kızı Büşra ile 13 yaşındaki engelli oğlu Mertcan’ın uyumasından sonra doğalgaz vanasını açarak intihar etmek istedi. Aksungur, bundan başarılı olamayınca beylik tabancasına sarıldı. Aksungur önce yatak odasındaki eşinin başına, ardından odalarında uyuyan Büşra ve Mertcan’ın başlarına birer el ateş etti. Daha sonra da evin koridoruna geçen Aksungur, tabancayı kendi başına dayayıp ateşledi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş sabah göreve gitmeyince, arkadaşları cep ve ev telefonunu aradı ancak ulaşamadı.

LOJMAN GÖREVLİSİ BALKONDAN GİRDİ

Durumdan şüphelenen arkadaşları, lojmanın görevlisine haber verdi. Lojman görevlisi kapının açılmaması ve içerden de yoğun gaz kokusunun gelmesi nedeniyle eve balkondan girdi. Ailenin tüm fertlerinin kanlar içerisinde olduğunu gören görevi kapıldığı dehşetten kurtularak durumu polis ve 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine polis ve jandarma ekipleri ile 112 görevlileri akın etti.

BİNBAŞI AĞABEYİ VAN'DA TRAFİK KAZASINDA ÖLMÜŞ

Evde yapılan ilk incelemelerde, katliamın uzman çavuş tarafından beylik tabancasıyla gerçekleştirildiği belirlendi. Ailesini ve kendisini öldüren uzman çavuş Bülent Aksungur’un binbaşı olan ağabeyi Fikret Aksungur’un da 2008 yılında görev yaptığı Van’ın Başkale İlçesi’nde görev dönüşünde trafik kazası geçirerek şehit olduğu belirlendi.

OĞLUNUN EVDE BAKIM PARASI KESİLMİŞ

Aksungur’un engelli olan 13 yaşındaki oğlu Mertcan için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 'evde bakım parası' aldığı, ancak bu ay itibariyle bu paranın da kesildiği öğrenildi. SGK’nın Mertcan için aileye ödediği yaklaşık 600 TL'nin, babanın maaşına aldığı zam nedeniyle ödeme sınırı aşıldığı gerekçesiyle kesildiği iddia edildi.

Olay yerinde savcının yaptığı incelemelerin ardından, cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.