Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında deniz yüzeyine çıkan çok sayıda balık görenleri hem şaşırttı hem de deprem olacak söylentilerine neden oldu. Deniz yüzeyindeki kefalleri görenler cep telefonlarıyla kayıt yaptı.

Balık ölümlerinin depremle alakalı olduğunu düşünmediğini belirten Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fuat Agalday, "Şu anda birçok noktaya kurduğumuz deprem hareketlerini ölçüm istasyonumuz var. Bu istasyonlarda herhangi bir hareketlilik gözlemlemedik. Denizdeki kirlilik ve deniz suyunun aşırı ısınması nedeniyle balıkların oksijensiz kaldıklarından su yüzeyine çıkması söz konusu olabilir" diye konuştu.

Tekirdağ sahillerinde ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten Ayşe Demir adlı vatandaş ise "Balıklar toplu halde su yüzüne çıkmış durumda. Tahminin suyun oksijensiz kalmasından kaynaklanıyor. Balıklar su yüzüne oksijen almaya çıkıyor. Deniz kirliliğinden kaynaklanıyor olabilir. Manzara bizim için güzel gözükse de balıklar için hiç de hoş değil. Balıklar şu an ölmek üzereler. Hepsi sahile vurmuş durumda, denizin her tarafına çöp atıyoruz. Her taraf kirli. Hayvanlara yaşam alanı bırakmadık" dedi.



RY(LK/CK)