Deniz uçakları kullanan havayolunda bilet fiyatları, tek yön Haliç’ten Alaçatı’ya 227, Bozcaada’ya da 147 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Kaptan Pilot Mark Poppleton, İkinci Pilot Ünal Yücel’in kumanda ettiği 17 koltuklu Twin Otter tipi çift motorlu uçak, Alaçatı’dan saat 07.30’da havalandı. 2 bin 500 metre yükseklikten saatte 280 kilometre hızla uçan deniz uçağı, 1 saat 20 dakika sonra Haliç’e inerek özel platforma yaklaştı. Bu seferlerde için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Emniyet ve Sahil Güvenlik’ten de özel izin alındı.

SAHİLDEN SAHİLE UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Türk Havacılığında yeni bir dönemin başladığını söyleyen Sea Bird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan, “Artık sahilden sahile uçuşlar başlıyor. Yolcularımız beklemeden Haliç’ten uçağımız binecek. İster Alaçatı’ya isterlerse Bozcaada’ya uçacak. Filomuza katılacak ikinci uçakla Antalya, Bodrum gibi noktalara da uçmaya başlayacağız” dedi.

ABD’de trafik kazasında hayatını kaybeden Kürşad Arusan’ın sevgilisi Ingrid’in adını taşıyan uçak, 17 koltuklu. Float’ları ile suya inebilen Kanadalı imalatçı Viking Air’in tasarımı Twin Otter’lar, özel lastikli iniş takımları ile yarı hazırlanmış toprak pistlere, kızak sistemi ile de kara iniş-kalkış yapabiliyor. Havada 6 saat kalabilen uçağın menzili ise 1400 kilometre.

SINIFININ EN GÜVENLİ UÇAKLARI

Kürşad Arusan Twin Otter’ların sınıfının dünyanın en güvenli uçaklarından biri olduğuna dikkat çekerek “Son yıllarda Twin Otter’a artan ilgiyle uçak modernize edildi ve imalat hattı yeniden açıldı. Geçen şubat ayında 2014’te teslim edilmek üzere 6 adet yeni Twin Otter siparişi verdik. Bu uçaklar teslim edilmeye başlanınca, hedefimiz bölge ülkelerine de hizmet vermek” diye konuştu.

Uçaklar kışın deniz operasyonunda kullanıldıktan sonra kış sezonunda iniş takımları takılacak. Özel kızaklarla kayak merkezlerine ve yarı hazırlanmış pistlere tarifeli uçuşlar yapılacak.

SEFERLER HER GÜN

Sea Bird’ün 28 Haziran-15 Temmuz arasında geçerli tarifesinde her gün saat 17.45’te Haliç’ten kalkan uçak, saat 19.30’a Alaçatı’ya inecek. Uçuş süresi rüzgara bağlı olarak 1 saat 20 dakika ila 1 saat 45 dakika arasında değişiyor. Ayrıca Salı, Perşembe ve Cuma günleri de ek seferler var.

Bilet fiyatları tek yön ve tüm vergiler dahil Alaçatı için 227 ila 577 TL arasında değişiyor. Fiyat farkının nedeni, en pahalı sınıfın istenildiğinde iptal veya değişikliğe izin vermesi.

Bozcaada hattında uçuş süresi 1 saat 15 dakika. Fiyatlar 147-377 TL, daha sonra açılacak Alaçatı-Bodrum seferlerinde ise bilet ücretleri 177-447 TL arasında.



TÖ(İD)