Önce, Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 20 kişi, Madenci Anıtı önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşları için basın açıklaması yaptı. Çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan grup, 'Hazırız Denizler gibi öne atlamaya', 'Genciz, Deniz'iz, devrimciyiz', 'Denizlere sevdalandık' yazılı pankart ve dövizler taşıyarak sloganlar attı. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Daha sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci Kolektifi öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Çeşitli sendika, oda ve dernek yöneticilerinin de desteği ile Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın fotoğraflarının yer aldığı karanfillerle süslenmiş pankartla Valilik önüne kadar yürüdü. Kalabalık arasındaki 3 öğrenci, Gezmiş, Aslan ve İnan anısına ellerindeki çam fidanlarıyla yürüyüşte yer alırken, baş örtülü bir öğrenci de 'Dindar- kindar gençliğe karşı Deniz olunmalı' yazılı döviz taşıdı.

Valilik önünde basın açıklamasının okunmasının ardından Liman Caddesi'ne geçen kalabalık, Deniz Gezmiş ve arkadaşları anısına karanfilleri denize attı. Caddede bir süre türkü söyleyen kalabalık, daha sonra dağıldı.



GG(EE/SS)