Antalya'daki Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi'de birlikte okuduğu Pelin Onarer'e sıra dışı evlilik teklifi yapmayı planlayan Hasan Orhan Çetin, Kumluca'ya bağlı Adrasan Beldesi'ndeki su altı dalış eğitimi veren merkeze kız arkadaşı Pelin Onarer'i götürerek, temel dalgıçlık eğitimi almasını sağladı.

Bu arada 2 arkadaşının da desteğini alan Hasan Orhan Çetin, Çamyuva yakınlarındaki Altınova Çayı'ndan çapları 15-20 santimetre, ağırlıkları 4-5 kilo olan 280 taşı özenle seçti. Çetin, 1100 kilo ağırlığındaki taşı Adrasan sahiline taşıdı. 2 dalgıç arkadaşıyla taşları sahilde 15 metre açığa taşıyan Hasan Orhan Çetin, yaklaşık 6 metre derinliğe "Benimle evlenir misin?" yazarak, yine taşlardan bir de kalp figürü çizdi. 19 harf, 1 soru işareti ve kalp figüründen oluşan yazı için kullanılan 280 taş, Hasan Orhan Çetin ve 2 dalgıç arkadaşı tarafından 6 saatte deniz dibine indirilerek, yazı oluşturuldu. Bu arada, su altındaki evlilik teklifini görüntülemek için dalgıçlardan biri su altı kamerası temin etti. Dalış hazırlıkları ve sonrasının havadan görüntülenmesi amacıyla da, 2 yamaç paraşütçüsü, aynı saatlerde uçuşa başlamak amacıyla Adrasan'daki Radyo İstasyonu'nun bulunduğu tepedeki paraşüt pistinde bekledi.

Hazırlıkların tamamlanmasından sonra, eğitimin son dalışı için kız arkadaşı Pelin Onarer'i Adrasan'a götüren Hasan Orhan Çetin, son dalışı hep birlikte yapmak istediklerini söyledi. Hasan Orhan Çetin ve profesyonel 2 dalgıçla birlikte 6 metre derinliğe dalan Pelin Onarer, "Benimle evlenir misin?" yazısını görünce şaşırdı.

İŞARET DİLİYLE YANIT

Hasan Orhan Çetin, "Pelin yazıyı görünce şaşkınlıktan adeta kilitlendi, şoke oldu. Yazıyı gösterip, evlilik teklifinde bulundum. Bir süre şaşkınlıktan tepki veremeyen Pelin, daha sonra su altında kullanılan işaret diliyle başparmağıyla işaret parmağını birleştirip, yuvarlak hale getirerek 'tamam' diyerek, teklifimi kabul etti. 'Kameralarda iyi anlaşılsın' diye işareti bir kez de günlük hayatta kullanılan, başparmağın yukarı doğru kaldırılıp, diğer parmakların yumulduğu şekliyle 'okey' diyerek, teklifimi kabul ettiğini tekrarladı" dedi.

Hasan Orhan Çetin, önceden hazırladığı nişan yüzüklerinin de dalgıç arkadaşları tarafından su altında takıldığını söyledi. Veteriner Hekim Hasan Orhan Çetin'in evlilik teklifi ve su altındaki mini nişan töreni diğer dalgıçlar tarafından su altı kamerasıyla görüntülendi. Çiftin dalış öncesi ve sonrasındaki su üstü görüntülerini havadan çekmek üzere yamaç paraşütüyle atlayan arkadaşları ise ters bir rüzgar nedeniyle farklı yönlere uçmak zorunda kalınca, havadan görüntü çekme işlemi gerçekleştirilemedi.

LİSE AŞKINA SÜRPRİZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rize İl Müdürlüğü Kontrol Laboratuvarı'nda çalışan veteriner hekim Hasan Orhan Çetin, Antalya Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi'nde birlikte okudukları Pelin Onarer ile 7 yıla yakın bir süreden bu yana arkadaş olduklarını anlattı. Pelin'e evlilik teklifi yapmak için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmasını beklediğini belirten Hasan Orhan Çetin, "Pelin, geçtiğimiz günlerde mezun oldu. Ben de su altında evlilik teklifimi yaptım. Daha sonra ailelerimiz görüştü ve 27 Ekim'de düğün yapmak üzere sözleştik" diye konuştu.

İKİSİ DE DENİZE TUTKUN

Sürpriz evlilik teklifini hazırlamak için 2 arkadaşıyla birlikte çok yoğun çalıştıklarını anlatan Hasan Orhan Çetin, topladıkları taşları bir aracla Adrasan sahiline, oradan da  15 metre açığa taşıdıklarını, bunları denizin dibine indirip, yazıve kalp figürünü oluşturmak için 6 saat çalıştıklarını söyledi. Pelin Onarer de, "Hayatımın en güzel anlarından birini yaşatan Orhan'a teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyden haberim yoktu, yazıyı görünce şoke oldum, bu anı hiç unutmayacağım" diye konuştu.



EK(SU/İD)