Bingöl'de PKK'lı teröristlerin askeri konvoya yönelik roketli saldırısı sonucu 7 şehit, 50'nin üzerinde yaralı yönündeki haberleri değerlendiren Deniz Baykal, "Alıştırıla alıştırıla yeni bir rakama doğru mu gidiyoruz?" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Eğitim İş Antalya Şubesi'ni ziyaret etti.

4+4+4'ün Antalya'da da büyük sıkıntılara yol açtığını vegelecek haftadan itibaren ağır sonuçlarının görülmeye başlanacağını belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, ders kitaplarından Atatürk resminin ve Türkiye'nin bütünlüğünü gösteren haritanın çıkartılmasından yakındı. Normal siyasi tartışmaların ötesinde bir durumla karşı karşıya olunduğunu belirten Deniz Baykal ise şunları söyledi;

"Terör çığırından çıkmış halde, artık terör şehit sayısının artışı ile bizi kaygılandıran bir sorun olmanın ötesine geçti. O konu artık önemini kaybetti. Bugün aldığımız haberde 1 diye başladı ve şu anda 7 diye haber geldi. 50 yaralı, ağır yaralılar var. Yani alıştırıla alıştırıla yeni bir rakama doğru mu gidiyoruz, nedir?"

İÇİŞLERİ BAKANI İL MERKEZLERİNDE DOLAŞAMAZ HALDE

Baykal, terörün yol açtığı başka ciddi sorunlar olduğunu da aktardı. Baykal, şöyle dedi:

"Ülkenin İçişleri Bakanı ülkenin il merkezlerinde rahatça dolaşamaz halde. Yollarda kontrol denetim devletin elinden yer yer çıkmış halde. Çok acı iddialar ortaya atılıyor. Ülke coğrafyasının önemli kısmının devletin kontrolünden çıktığına ilişkin."

DAVUTOĞLU'NA AĞIR ELEŞTİRİLERİ DEVAM ETTİ

Ahmet Davutoğlu'nu çok sert şekilde eleştirmeyi sürdüren Baykal, Dışişleri Bakanı'nın ulusalcılıkla hesaplaşma şeklindeki sözlerine ilişkin şunları söyledi:

"Nasıl bir model var kafanızda? Irak'ı paramparça ettiniz, Suriye'yi de paramparça ediyorsunuz. Şimdi ulusalcılıkla hesaplaşarak Türkiye'de ne yapacaksınız? Nasıl bir Türkiye'ye doğru gidiyorsunuz? 'Ulusalcılıkla hesaplaşılması gerekiyor' diyor. Zaten ulusalcılıkla hesaplaşmak için yola çıkmış olan eli silahlılar var. Yani Türkiye ulusalcılıkla hesaplaşmak isteyenlere biraz önce 7 şehit daha verdi."