Başkan Mümin Kamacı'nın oğlu Ramazan Eralp Kamacı ile öğretmen İlknur dün Didim'de yapılan düğünle dünya evine girdi. 'Palm Wings Beach Resort Otel'deki düğüne  CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, CHP il ve ilçe yöneticilerinden bir çok isimin bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Çiftin nikah şahitliğini Deniz Baykal ile CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar yaparken, nikahı Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı kıydı. Düğüne katılanlara teşekkür eden Kamacı, salonun yetersiz geldiğine dikkat çekerek, kızı Burcu'nun düğününde daha büyük bir salon sözü de verdi.

Başkan Kamacı, çiftin evlenmelerine engel olmadığını ve evlenme isteklerinin Didim Belediyesi'nce uygun görüldüğünü belirterek gelin İlknur Güdücü'ye "Gelin hanım; hiçbir faşist baskı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" diye sordu. Güdücü soru üzerine biraz düşünerek yüksek sesle `Evet' cevabını verdi. Oğlu Ramazan Kamacı'ya ise, "Anne- baba baskısı olmadan kendi rızanızla evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" sorusunu yönelten Kamacı, oğlundan "Düşünmeye gerek yok tabii ki evet" yanıtını aldı. Çiftin evliliklerini nikah şahitleri de onaylarken, imzaların atılması ardından "Ramazan ayağına bastırmadı" anonsu yapan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, gelini İlknur Kamacı'nın erken davranıp damadın ayağına bastığını görünce "Gelin cin çıktı, aslan gelin çak" dedi.

Nikah defterini gelini İlknur Güdücü'ye veren Kamacı, evlilik müessesinde zaman zaman sıkıntıların yaşanabileceğini ancak, çiftlerin saygı ve sevgisinin bu sıkıntıların üstesinden gelmesi gerektiğini belirtti. "Arada ben de size kızarım" diyen Başkan Kamacı, "Sizler iyi birer birey olarak yetiştiniz. Sizlerden ricam çocuklarınızı da Atatürkçü Düşünce ile bu ülkeye yararlı insanlar olarak yetiştirmeniz" dedi. Kamacının konuşması sık sık salondakiler tarafından alkışlandı. Kamacı, kaç torun istiyorsunuz sorusunu ise, "Bu ülkenin nüfus planlaması neyi gerektiriyorsa o kadar. 1'de olabilir, 10 da olabilir" dedi.

Çifte nikah şahitleri de mutlu bir ömür dilerken, çifte ilk danslarında davetliler de eşlik etti. Grup Eflatun'un müzikleri eşliğinde devam eden düğün geç saatlere kadar sürdü.



BY(KÖ/İD)