62 yaşındaki balıkçı Cabir Güler, denize attığı ağlarını toplamak için geçen 21 Temmuz’da 54 yaşındaki eşi Nezahat Güler ile birlikte 7.5 metrelik 'Rüya' adlı teknesiyle denize açıldı. Güler çiftinden bir daha haber alınamadı. Nezahat Güler’in cesedi 4 gün sonra Yorgun Sitesi açıklarında bulundu. Aynı bölgede arama kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik ve balıkçı tekneleri ile devam edilmesine rağmen Cabir Güler’e ulaşılamadı. Güler’in deniz dibindeki ağlara takılmış olabileceği düşüncesiyle aramalara deniz dibinde devam edildi ancak bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine arama çalışmaları sonlandırıldı.

Ancak, dün Altınova Belediye Başkanı CHP'li Asım Sürer devreye girip, arama çalışmalarını yeniden başlattı. Başkan Sürer, gerekli makamlardan izin alarak Foça’da bulunan 'Ali Reis - 15' adlı 20 metrelik trol gemisini arama yapması için getirtti. Başkan Sürer, arama çalışmalarını yerinde görmek için 'Nehir-D' adlı 11 metrelik yat ile bölgeye gitti. Burada kıyıdan 5 mil açıktaki Ali Reis-15 teknesine geçen Başkan Sürer, arama çalışmalarını yönlendirdi. Balıkçı Ufuk Bodur’un 'Nergiz' ve balıkçı Saadettin Seren’in 'Işın' adlı 7’şer metrelik tekneleri de aramalara destek verdi. Arama çalışmalarına Cabir Güler’in 25 yaşındaki oğlu Erdem Güler, damatları İbrahim Mühürdaroğlu, Ali Ölez, eşinin Ankara’dan gelen ağabeyleri 72 yaşındaki Mehmet Sıtkı ve 59 yaşındaki Faruk Sıtkı da katıldı.

Aynı anda 40 metre derinlikteki 150 metrekarelik alanı tarayan Ali Reis-15 trol teknesinin 6 kişilik ekibi ve diğer balıkçıların 12 saatlik aramalarına rağmen Cabir Güler’e ulaşılamadı.

Evde acılı bekleyişleri süren Güler’in kızları Aylin Mühürdaroğlu, Rahşan Ölez, Eylem Özdurakoğlu ve kayınvalidesi Hatice Sıtkı, aramalardan yine sonuç alınamaması üzerine bir kez daha yıkıldı.



EE(İÖ/CK)