Manisa Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, kentte çeşitli suçlardan hüküm giyip Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanan 160 kişiye “İyilik, Kötülük ve İnsan” konulu seminer verildi. Manisa Adliye Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İl Müftü Yardımcıları Sevinç Tepekaya ve Halil Hazar, İl Müftülüğü Baş Vaizi Ömer Derelioğlu, Vaiz Eşref Görgülü katıldı.

“VİCDANI OLAN SUÇ İŞLEMEZ”

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım, toplumda suçu önleyecek en önemli etkenin vicdan olduğunu dile getirdi. Bir insanın vicdanı olduğu sürece suçtan uzak kalacağına inandığını vurgulayan Yıldırım, “Polisin, jandarmanın, tanıdığının olmadığı yerde insan vicdanı ile baş başa kalmalıdır. Vicdanı sağlam olan bir insan asla suç işlemez. Suç işlemeyi bile düşünmez. Çünkü vicdanı olan kişi asla karşısındakinin malına, ırzına, canına göz dikmez” diye konuştu. Yıldırım, Türkiye’de artık modern infaz anlayışının uygulanmaya başlandığını dile getirip, hükümlülerin topluma kazandırılması anlamında cezaevlerinde önemli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Yıldırım, “Bundan sonra yapacağınız her yanlış hareketinizde elinizi vicdanınıza koyun. Bir kez daha hem kendinizi, hem de karşınızdaki insanı düşünerek yanlış bir hareketin içinde olmayın. Amacımız, bu tür seminerlerle hükümlülerimiz bir daha kapalı kapılar ardına girmesini önlemektir” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Müftülüğü Baş Vaizi Ömer Derelioğlu ile Vaiz Eşref Görgülü, iyiliğin ve kötülüğün toplumdaki yararı ile zararlarını dini yönden anlattı.



İK(AÖ/AK)