Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen Ümit Demir, hurda otomobil alım satımı yaptığını, işlerinin bozulduğu için bu yola başvurduğunu söyledi. Demir, şöyle dedi:

"Arkadaşım İlhan, bana sahte para bulabileceğini söyledi. İstanbul'a gidip bin 250 lira vererek Ahmet Maraşlı'dan 10 bin lira tutarında sahte para aldım. Sahte paraları deneme amacıyla aldım ama pişman oldum. Aldığım paraların kalitesine bile bakmadım, bu işten anlamam."

Ümit Demir, 1 ay önce doğan çocuğunu bile göremediğini, ailesinin perişan olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Tutuksuz yargılanan İlhan Bahadır ise olayla ilgisinin olmadığını, Ümit Demir'e sahte para bulması konusunda yardım etmediğini iddia etti. Mahkeme heyeti, sahte para bulundurmak suçundan Ümit Demir'e 2 yıl 1 ay, İlhan Bahadır'a ise 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Polis ekipleri geçen yıl otogarda yaptıkları kontrollerde, Ümit Demir'in taşıdığı poşette yaptıkları arama, 50 adet sahte 100 lira ve 98 adet sahte 50 lira bulmuş, Demir, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 


VD(OE/İD)