Merkez Seyhan İlçesi Namık Kemal Mahallesi'nde yaşayan 46 yaşındaki Kadir Puloğlu, 01 YH 894 plakalı Yamaha marka motosikletini satışa çıkardı. İnternetten bir siteye ilan veren Puloğlu'nu cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi, motosikleti görmek istediğini söyledi. Kadir Puloğlu, motosikletine müşteri olan kişiyle evinin önünde buluştu. Puloğlu, alıcı gibi gelerek pazarlık eden ve 5 bin 800 liraya pazarlığı bitiren hırsıza deneme sürüşü yapması için izin verdi. Motosiklete binen hırsız, Puloğlu'ndan kaskını da isteyerek hareket etti. Sokağı dönerek uzaklaşan hırsız geri dönmeyince, Puloğlu motosikletinin çalındığını anladı.

İYİ GİYİMLİ, CANA YAKIN, KİBAR

Hırsızın, iyi giyimli ve cana yakın birisi olduğunu, kibar konuşmasına aldanarak motosikletini verdiğini belirten Puloğlu, başına gelenleri şöyle anlattı:

"Bana arabasını sattığını ve eşiyle yaylaya gitmek için motosikleti satın almak istediğini söyledi. 'Bir hastanede laborant olarak çalışıyorum' dedi. Pazarlığı da bitirince ben de güvendim. Deneme sürüşü yapmasına izin verdim. Motosiklet ile uzaklaşıp, geri dönmeyince çalıştığını söylediği hastaneye gittim. Öyle birisinin çalışmadığını öğrendim. Motosikletimin çalındığını anlayınca polise başvurdum. Hırsızın çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerasına takılan görüntülerini de polise verdim. Umarım bulunur" dedi.