Demre'de tatile gelen yabancı turistler Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni gezdikten mavi tura çıktıkları Kekova'da deniz keyfi yaptı. Tur teknelerinden Akdeniz'in mavi sularına atlayan onlarca turist, deniz sezonunu açtı. Uzun süre denizden çıkmayan turistler bir süre karaya çıkarak kayalıklarda güneşlendi. Daha sonra tekrar denize atlayan tatilciler, tekneye çıkarak mavi tura devam etti. Batık Kent ve Simena Antik Kenti'ni gezdikten sonra doğal bir liman olan Gökkaya Koyu'na gelen turistler, burada da denize girerek yüzdü. Hava sıcaklığının 18, deniz suyu sıcaklığının 17 derece olarak belirlendiği Demre'de özellike genç turistler denizden çıkmak istemedi.

Hollandalı Chole Van Drogenbroeck, "Bu mevsimde burada yüzme olanağı bulduğum için çok mutluyum. Denizin suyu ve sıcaklığı harika" dedi.

Belçikalı Timo Van Wesemael de "Belçika’da hiçbir mevsimde böyle güzel bir deniz yok. Denize girmek harika bir duygu. Nefis bir gündü" diye konuştu.

Belçikalı Luselatte Van Hemelrüel ise "Aslında hava ve su serindi. Deniz mevsimi değildi. Ama pırıl pırıl denizi görünce suya atladım. Suyun güzelliği yüzmeme değdi" dedi.