Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Pazar günü yapılan ve davet edilmedikleri İstanbul-Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni yorumladı.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "HDP orada olsaydı ben halka şehitlerin hesabını veremezdim" sözlerine tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı, Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın, Ali İsmail Korkmaz'ın, Ethem Sarısülük'ün ve operasyonlarda zarar gören Güneydoğu şehirlerinin fotoğrafını gösterdi, Yenikapı'da olmaları halinde kendilerinin de bunların hesabını veremeyeceğini söyledi.

Demirtaş, "Yenikapı'daki yurttaşlarımızın duygu ve düşüncelerini anlıyor, katılıyoruz. Ama sahnedekiler için aynısını söyleyemeyiz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "HDP Yenikapı'da yoktu. Çünkü Fethullah'la ilişkisi olmayan tek parti HDP'dir."

'Darbeden haberdarlardı'



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasında; AKP, CHP ve MHP'nin üst düzey yöneticilerinin Fethullah Gülen ile diyalog içinde olduğunu, AKP'nin darbeden haberdar olduğunu iddia etti.

Hükümetin ve Fethullah Gülen cemaatinin geçmişte işbirliği yaptıklarını hatırlatan Demirtaş, esasında Gülen'in iadesinin istenmediğini savundu.

Demirtaş, "Gülen iade edilir de konuşursa bir bakmışsınız ki devlet diye bir şey kalmamış. Asıl devlet Gülen'miş, paralel bunlarmış...Gülen konuşursa, Allah korusun Türkiye tek partili sisteme döner. Çünkü biz tek kalırız" dedi.

'Çatı adayını kim belirledi, açıklayın'

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Yenikapı'daki mitinge katıldıkları için eleştiren Demirtaş, 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP ve MHP'nin çatı adayı olduğunu hatırlattı.

Demirtaş, "MHP ve CHP, Gülen karşıtı selamlama yapıyor da, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayını kim belirledi? Çıkın açıklayın" diye konuştu.(BBC)