BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve yaklaşık 250 partili ile PKK/KCK'lıların cezevlerinde sürdürdüğü açlık grevine destek vermek için Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Demirtaş, açıklaması sırasında Hasip Kaplan'ın "Ben Başbakan'ın bu tavır değişikliği ile İmralı'da görüşmelerin yeniden başladığını tamin ediyorum" sözlerine tepki gösterdi. Hasip Kaplan'ın sözlerinin kendi kişisel tahmini olduğunu anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bazı açıklamalarda İmralı'da görüşmeler başlamış gibisinden, ihtimal var gibisinden açıklamalar kamuoyuna yansıdı. Bazı milletvekillerimiz de bu konuda açıklamalar yaptı. Bunların tamamı kişisel tahminden öte bir şey değil. Doğrusu bu açıklamaları doğru bulmuyorum. Milletvekilimizin yaptığı açıklamayı da doğru bulmuyorum. Kendi kişisel tahmininini kendine saklasa iyi olur."

Demirtaş, bir görüşme olması durumunda hükümetin bunu açıklaması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Varsa görüşme; hükümet açık açık bunu deklare eder. Tahminlerimizi paylaşarak zaten AKP'nin kafa karıştırmaya dönük politikalarına da su taşımanın hiç bir anlamı yok. İmralı'da bir görüme yok. Eğer varsa, bu konuda hükümet açıklama yapacak. Hükümetin sözcüsü, bakanı, başbakanı var. Çıkacak açıklama yapacak; 'Biz görüşme yapıyoruz, müzakere yürütüyoruz' diyecek. Bunun dışında bu açıklamayı yapmak, varsa da böyle bir şey BDP'ye düşmez. Yapılan açıklamayı ben doğru bulmuyorum. Genel Başkan olarak bütün arkadaşlarımı da bu konuda uyarıyorum. Bizim işimiz kafa karıştırmak değil. Bizim işimiz gerçekten kalıcı, kandırılmaya, aldatmaya dayanmayan bir müzakerenin önünü açmaktır. Hepimiz bunun için uğraşıyoruz. Şu anda ne İmralı'da ne Oslo'da görüşme olduğuna dair en küçük bilgi kırıntısı dahi yoktur. Bunun da bilinmesi lazım."



FB,BB(GG/İD)