BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine destek vermek amacıyla yaptığı basın açıklamasında, "Ya bunu hep birlikte durduracağız ya da biz de arkadaşlarımızla birlikte gerekirse öleceğiz" dedi. Cezaevlerinde 42 gündür açlık grevine hükümetin sessiz kaldığını anlatan Demirtaş, "Bizler bu çığlığı duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama karşımızda vicdanını, ahlakını yitirmiş, hukuk çiğnemekte sınır tanımayan bir siyasi anlayış olduğu için 42 gündür hükümetten çıt çıkmıyor" diye konuştu.

'BÜTÜN ÖLÜMLERDEN SORUMLU OLURSUNUZ'

Açlık grevi yapanların bilinç kaybı yaşamaya başladıklarını öne süren Selahattin Demirtaş, "Açlık grevinde çözümün önünü açmak için kendi canını ortaya atanlara sessiz kalırsanız, bütün ölümlerden sorumlu olursunuz" dedi. Demirtaş, çocuğu Hakkari'de, Şırnak'ta askerlik yapan anne ve babalarını desteklemesi gerektiğini öne sürdü.

Kürt halkının alanlara çıkması gerektiğini belirten Selahattin Demirtaş, "Alanlara, meydanlara çıkılmalıdır. Hükümet bunu engellerse varsın engellesin. Neyse bedeli bizler önde olacağız ve ödeyeceğiz. Hükümet bu çığlığı duyana kadar. bütün dünya bu sesi duyana kadar sokaklardan eve dönülmemelidir. Bundan sonraki en önemli tek gündemimiz budur. Bunun dışında hiç bir gündemimiz olmayacaktır" dedi.



FB,BB(GG/ESM)