BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin E Tipi Cezaevi'nde açlık grevlerine destek verenlere yönelik konuştu. Daha sonra gazetecilerin Kızıltepe'de, "Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" açıklamasıyla ilgili soru üzerine Demirtaş, şunları söyledi:

"Ben öyle heykel meraklısı değilim. Ama ben alana girmeden önce onbinlerce insanın bulunduğu bir yerde sırf Abdullah Öcalan’ın posteri var diye gazlarla coplarla polisler gençlere saldırıyor. Ben bunun üzerine bunları söyledim. Kenan Evren darbecidir, binlerce insanın kanında eli vardır. Ama onun ismini caddelere veriyorsunuz, okullara veriyorsunuz, anıtlara büstlerini dikiyorsunuz. Ama halkın önder olarak kabul ettiği bir insanın posterini açtınız diye copla gazla dövüyorsunuz. Buna tepki olsun diye bunu söyledim. Yoksa öyle heykel meraklısı biri değilim."

Demirtaş, cezaevi önünde toplanan yaklaşık 500 kişiye parti otobüsünden yaptığı konuşmada, devam eden açlık grevlerine cezaevlerinde toplanarak, yürüyüşlere katılarak destek olmalarını istedi.  Başbakan Erdoğan’ın tavrını 'vicdansızık' olarak niteleyen Demirtaş, cezaevlerinden tek bir cenazenin çıkmaması için üzerine düşen her şeyi yapacaklarını ve görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.



Nezir GÜNEŞ- Mehmet Ali DİNLER/MARDİN,



NG,MAD(GG/İD)