BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’ya gidecek 2. heyet için, “Görevlendirmeyi her halükarda biz yapacağız. Kim olursa olsun görevlendirmeyi biz yapacağız, AK Parti yapmayacak” cevabını verdi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. “İmralı’ya gidecek ikinci heyet konusunda Adalet Bakanı’nın dün açıklaması oldu, önümüzdeki hafta bu konuda bazı gelişmeler olacağını ifade etti, ne diyorsunuz?” sorusuna Demirtaş, “Birazdan toplantı yapacağız, bu konuları değerlendireceğiz” dedi.

“Sizin de heyette olacağınız ifade ediliyor, size ulaşmış bir şey var mı?” sorusuna Demirtaş, “Bizim yaptığımız resmi başvuruya bugüne kadar resmi ya da gayri resmi hiçbir cevap verilmiş değil. Basın üzerinde söylenen şeyler dışında hiçbir bilgi yok” yanıtını verirken, “İzin prosedürü onlara bağlı, karar bize bağlı” diye konuştu. “Heyette BDP eş başkanlarından birisi olmadığı takdirde siz başka bir isme sıcak bakacak mısınız?” sorusuna da Demirtaş, “Görevlendirmeyi her halükarda biz yapacağız. Kim olursa olsun görevlendirmeyi biz yapacağız, AK Parti yapmayacak” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, İmralı'ya gidecek heyet konusunda Adalet Bakanlığına yaptıkları başvuruya ilişkin, “Bize henüz resmi hiçbir şey gelmedi, gelsin tartışırız” dedi.