Siverek’te BDP ilçe teşkilatı tarafından Esmerçayır Mahallesi’nde organize edilen miting düzenlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitinge katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, zılgıt ve 'Zafer işaretleri' ile karşılandı. Miting alanına Demirtaş ve beraberindeki partilileri taşıyan seçim otobüsü yoğun kalabalıktan alana güçlükle ilerledi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı mitingde söz alan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yerel seçimlerde Siverek’te artık BDP’li bir belediye görmek istediğini değinerek şöyle konuştu. Demirtaş, şöyle dedi:

"Son dönemlerde adını KCK koydukları operasyonlarla sesimizi, özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışıyorlar. Bütün bu operasyonlara inat bizler alanlara ve sokaklara daha çok çıkacağız. Bu devlet Kürt halkının nezdinde meşrutiyetini kaybetmiştir. Bir yönetim bu kadar zalimleşirse meşrutiyetini kaybeder. Bu halkı özel yetkili savcılarla, özel yetkili hakimlerle, özel yetkili medyanla bu halkın tamamını esir almaya çalışıyorsun. Bütün bunları şikayet edeceğin yerde yoktur. AKP'nin demokrasiye inancı varsa özel yetkili mahkemeleri kaldırması lazım."

"TÜRKİYE CEMAATLE YÖNETİLİYOR"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yaşamının kışına girdiğini belirterek, Türkiye'yi cemaatlerin yönettiğini söyledi. Erdoğan’a seslenen Demirtaş, şöyle dedi:

"Kürt sorununa ciddi yaklaşıyorsan, tek çözüm yolu müzakere ve diyalogtur. Bunun için ilk önce özel yetkili mahkemelerin kalkması lazım, dünyanın hiçbir ülkesi cemaatle yönetilmiyor. Bu örnek sadece Türkiye’de var ve bu ülke cemaatle yönetiliyor. Seçimle iş başına gelen hükümetin hiçbir yetkisi yok, milletvekili adaylarını cemaat belirliyor, kim nereye vali olacak, kim nereye kaymakam olacak savcı olacak cemaat belirliyor, tüm yetkiler cemaatte AKP ipini cemaate kaptırmıştır, şimdi onun kavgası var, yetki bende yetki sende kavgası var. Devlet içinde devlet budur işte. Bunlar kendi düştükleri duruma bize iftira atarak KCK bunları yönetiyor diyerek, bize yüklemeye çalışıyorlar. Cemaat seçimle iş başına gelmiyor, kongre yapmıyor, cemaatin 1 lideri var ne derse o olur. ve Türkiye böyle yönetiliyor, bunun adına demokrasi deniliyor. Bizleri de devlet içinde paralel devlet kurmakla suçlayıp tutuklayıp ceza evine koyuyorlar. Sizden daha derini yok, cemaat ilişkileriniz derin ve gizli. Bize gelince bunların iradesi yok senin iraden var mı. İşte irademiz burada halk bize bu iradeyi ve yetkiyi vermiş gel Kürt sorunu çözelim, BDP olarak biz hazırız, ana dilde eğitimi konuşalım, özerkliğini dilini anayasal güvenceye kavuşturalım, bizde yetki var sen var mı? Siverek’ten Başbakana Açık bir çağrı yapıyorum, siyasi hayatının son baharını yaşıyorsun, bu güne kadar doğru işlerde yaptın onurlu ilklerde yaptın görmezden gelmiyoruz, siyasi hayatın sonlanmadan gel Kürt sonunu ve baş örtüsü sorununu çözelim, bunları kabul ediyorsan iş birliği yapmaya hazırız."

Konuşmanın ardından sloganlar eşliğinde alandan ayrılan Demirtaş, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte Diyarbakır'a hareket etti.



MS(HK/İD)