Bingöl'ün Genç Caddesi üzerindeki BDP İl Binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk olarak bugün yapılan KPSS sınavlarına değindi. Kendilerinin iktidar olması halinde KPSS rezaletini kaldıracaklarını belirten Demirtaş, şunları söyledi: "Ortada adaletli bir sınav yok. Bakın daha yoldayken öğrendik ki İstanbul’da malum cemaatin bir dershanesinde bugün sabahtan sorular dağıtılmış, cevaplar dağıtılmış. Şimdi El insaf Allahtan revamıdır. Bu kadar genç bu kadar insan aylarca gece gündüz sınava çalışacak emek harcayacak. Sen din adına, İslamiyet adına yola cıkmış bir cemaat olarak her sınavda hile yapacaksın şifre dağıtacaksın soru dağıtacaksın cevap dağıtacaksın. Bugün ispatlandı bak daha sınav bitmeden soruların cevapların örnekleri basında fotoğraflarıyla çıktı. Böyle bir rezalet olabilir mi? O nedenle biz diyoruz ki; Sadece üniversite mezunları değil, her insanın çalışma hakkı temel bir haktır. Bunlar ne diyor. Efendim üniversiteyi bitirdi diye iş mi vereceğiz. Ya sen kimsin iş dağıtıyorsun. Sen devletsin sen hükümetsin senin işin önünü açmaktır. Yatırımların önünü açacaksın, istihdamın önünü açacaksın, gölge etmeyeceksin, kimsenin senden başka beklediği bir şey yok. Belediye başkanı, milletvekili, il başkanı, meclis üyesi ve genel başkan, asla, ama asla halkın bir santim üstünde olamaz. En büyük mertebe halkın hizmetkârıdır. Ulaşabileceğimiz en büyük mertebe halkın hizmetkârlığıdır. Eğer o mertebeyi kazanabilirsek halk bize evet bunlar bizim hizmetkârımızdır, bunlar bize hizmet edebiliyor derse bu bizim için şereftir" dedi.

BAŞÇAVUŞUNUZU DEĞİL, GENELKURMAY BAŞKANINIZI BİLE BU HALK ARTIK TAKMIYOR

Devletin 90 yıldır diz çöken, önünü ilikleyen, boyun büken bir halk istediğini kaydeden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim önümüzde diz çöken, boyun büken, önünü ilikleyen bir halk asla istemeyiz. Bizden hesap soran, başı dik olan, alnı açık olan, önü ilikleri açık olan bir halk isteriz. O halkta böyle bir halktır. Devlet zaten 90 yıldır bu halktan bunu istiyor. Başçavuşuyla komutanıyla, itiyle mitiyle onu istiyor. Halka boyun eğdirmek istiyor. Bunlarda gelmiş şimdi bakan olmuş, milletvekili olmuş aynısını halka yaptırıyorlar, sen kimsin? Sen olsan olsan Bingöl halkının kölesi olabilirsin, gücün yetiyorsa yüreğin yetiyorsa gel al. Bunun ötesi olamazsınız. Kürt halkı bunun ötesini kabul etmez, geçti artık o günler" diye konuştu.

Geçmişte bir başvaçuşun bile köylerde adeta terör estirdiğini iddia eden Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Başçavuş gelirdi bütün köylerde terör estirirdi. Herkesi hizaya sokup, tek sıraya geçirip, sıra dayağıyla hakaretle, tehditle herkese terör estirirdi. Geçti o günler, başçavuşunuzu değil, kusura bakmayın, ama genelkurmay başkanınızı da bu halk takmıyor. Artık anlayın bunu. Halka emir veren, halka boyun eğdirmeye çalışan, haksızlık, hukuksuzlukla zulüm yapmaya çalışan kim olursa olsun, bu halk tanımıyor. Mesele bu noktaya gelmiştir. O nedenle Bingöl halkı karar verecekse AKP ile BDP arasında değil, ezilenle, direnenle zalim arasında karar verecek. Zulüm görenle, zulüm eden arasında karar verecek. Zalimden yana mı olacak, zulüm gören direnenden yana mı olacak? Mesele budur. Ortada iki parti yoktur; AKP bir parti değildir. Keşke bir parti olsa demokratik yarış olsa, o zaman görürüz o zaman. Ama ortada bir parti yok. Ortada büyük bir şirket var. Ortada bir müteahhitlik hareketi var. Ortada bir rant hareketi var. Karşınızda bir parti yok ki."



AÖ (GG/RT)