Sözlerine Dağlıca ve Hatay'daki saldırı sonucu şehit olan askerler ile başlayan Demirtaş, "Dün akşam ve bu sabah maalesef bir kez daha ölüm haberleri ile güne başladık. Öncelikle Dağlıca ve Hatay'da çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren askerlere Allah'tan rahmet ve acılı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum" diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE SİYASİ ÇÖZÜME ŞANS TANISINLAR"

Siyasi çözümsüzlüğe dikkat çeken Demirtaş şunları söyledi: "Ölmenin ve öldürmenin hiçbir sorunumuzu çözmeyeceği, ölümlerin bir an önce durması için defalarca yaptığımız çağrıyı buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum. PKK her türlü silahlı faaliyetlerine son versin, hükümet de her türlü askeri operasyonu durdurup siyasi hep birlikte siyasi çözüme şans tanısınlar. Dünden bu yana 9 annenin yüreğine kor düştü yine. Bu ölümlerin karşısında sessiz kalmak, çözüm üretmemek bizi insanlığımızdan uzaklaştırır. Anaların gözyaşını durdurmak için bu savaşı durdurmak dışında bir seçeneğimiz yoktur."

"YÜZLERCE DEFA DİKKAT ÇEKİLDİ"

Şanlıurfa Cezaevi'nde çıkan yangında hayatını kaybedenler ile ilgili olarak Demirtaş şunları kaydetti:

"Yüzlerce defa burada ya da genel kurulda gündeme getirilmiş bir konuda hakkında hiçbir adım atılmaz mı? Ana muhalefet partisi de yüzlerce defa bu konuya dikkat çekti. Sonuç, onlarca insan diri diri yanarak hayatını kaybetti. Bizi cezaevlerindeki durumun, Suriye'deki, Irak'taki cezaevlerinden vahim durumda olduğunu anlatmaya çalıştık. Küçük bir beton hücrede 50 derece sıcakta, 3-5 kişinin kalması gerektiği yerde 50 kişi kalıyor."

"AVUÇLARINI YALARLAR"

"Eğer özgürlüğün bedeli bugüne kadar yaşadıklarımız olacaksa, biz bu bedeli ödemekten geri durmayacağız" diyen Demirtaş şöyle devam etti:

"Ama bloğumuzun içine oynayarak, bir takım kafa karışıklıkları yaratarak, bizi birimize düşüreceklerini sanıyorlarsa yanılırlar, avuçlarını yalarlar. Biz her birimiz feleğin çemberinden geçerek bu günlere geldik. Her bir arkadaşımız birbirinden değerlidir, birbirinden kıymetlidir. Her bir arkadaşımız nasıl bir tarihin acı talihini temsil ettiğinin farkındadır. Kimse bu tür ucuz oyunlara girmesin. Biz her zamankinde daha fazla birlik ve beraberlik içinde el ele omuz omuza bu mücadeleyi yürüteceğiz. Bizim duruşumuzdan ancak ve ancak ezilenler heyecan duyacak. Bu faşizmi dayatanlarda korku duyacaklar. Bizden tedirgin olmaya da devam edecekler. Biz bu sözü verdik, bu sözden dönmeden de bu kararlılıkla, bu inançla bu mücadeleyi sürdüreceğiz."