Demirören ailesi tarafından Akşemsettin İlköğretim Okulu ve Cemil Sönmez İlköğretim okulu bahçesinde yaptırılan 'Tülin-Erdoğan Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimleri' düzenlenen törenle hizmete açıldı. İki eğitim birimi 400 bin Liraya mal oldu. Akşemsettin İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan anaokulunun açılış törenine Vali Şahabettin Harput, Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Aziz İnci, İl Milli eğitim Müdürü Atilla Gülsar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in işadamı babası Erdoğan Demirören, Eşi Tülin Demirören, Ablası Şükran Demirören, Kızı Meltem Demirören, Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirerön, kızı Melda Demirören, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Şükrünailipaşa özel eğitim sınıfı öğrencisi Ahmet Gültekin, yaptığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan resmini de Demirören ailesine hediye ederken, halk oyunları ekipleri ve ana okulu öğrencilerinin gösterileri törene renk kattı. 

HEDEFİMİZ 500 EĞİTİM YUVASI

Törenin açılış konuşmasını yapan TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, TOGEM'in 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde kurulduğunu belirterek, "TOGEM gerçek bir sosyal paylaşım sistemidir. Bize yapılan bağışlarla, muhtaç ailelere yiyecek giyecek eşya ve sağlık hizmetleri veriyoruz. 5 yıldır 'Anasınıfsız okul kalmasın' projesini sürdürüyoruz. Bu güne kadar 250 okul öncesi eğitim birimi ve iki spor kompleksi hizmete sunduk. Demirören ailesi bu güne kadar İstanbul'un 13 ayrı ilçesinde, Mardin, Amasya, Kütahya, Bursa'nın Yıldırım ilçesi, 2 İnegöl'de olmak üzere 55 anaokulu yapımı üstlendiler. Bu kadar büyük hizmeti yapan Demirören ailesine teşekkür ederiz. TOGEM olarak hedefimiz iki yıl içinde 250 olan eğitim yuvamızı 500'e çıkarmaktır" dedi.

20'NCİ OKULUM

Erdoğan Demirören, "Bizler TOGEM'le ilk tanıştığımızdan bu güne bir hayli iyilik yapmaya çalıştık. Veren el daima muteber bir eldir. Vermesini bilmeyen işadamları Türkiye'ye gerçek hizmet yapıyorlar demektir. Zannediyorum benim 20'nci okulum oluyor çok kısa zamanda yaptırdığımız. Bu okulları bir yılda yaptık. İnşallah İnegöl'de tekrar güzel yatırımlar yapmaya söz veriyorum" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da, İnegöl’ün büyüyen Türkiye'nin lokomotif kentlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “60 vilayetten daha büyük bir şehir. Tarımı, sanayisi, turizmi, sosyal yapısı, her şeyi ile hepimizin gurur duyduğu bir şehirdir. Ve bu şehir her şeyi ile gurur duyulan hizmetler yapmaya devam ediyor. İşte onlardan birisi İnegöl'ün bağrından kopan, gönlü hizmet aşkıyla yanıp tutuşan Demirören ailesinin yaptığı hizmeti görüyoruz. Vermek olayı sadece varlıkla alakalı değil. Bu gönül işidir. Nice insanlar vardır 5 kuruşluk bir hizmeti vermek nasip olmadan bu dünyadan çeker giderler ve öbür tarafta onun hesabını vermek için uğraşırlar. Ama nice güzel insanlarda vardır, o verir, o verdikçe Allah ona verir” dedi.

DEMİRÖREN AİLESİNE TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından Tülin ve Erdoğan Demirören, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran'a İnegöl'e kazandırdıkları iki eğitim yuvası için teşekkür plaketleri verildi. Plaket takdiminin ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan okul öncesi eğitim birimi gezilerek incelendi.

İkinci açılış töreni ise Cemil Sönmez ilköğretim okulu bahçesinde yaptırılan ikinci okul öncesi eğitim birimi için gerçekleştirildi. Cemil Sönmez ilköğretim okulu bahçesinde düzenlenen törende, minik öğrenciler birbirinden güzel dansları ile davetlileri büyülediler. Gösterilerin ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan eğitim birimleri gezilerek incelendi. Demirören ailesi tarafından minik öğrencilere oyuncaklar hediye edildi.

Erdoğan Demirören törende gazetecilerin sorusu üzerine, UEFA’nın verdiği bu kararın beklendiğini belirterek, “Sonuca herkes uyacak” dedi.



HÜ,YY (FK/RT)