Süleyman Demirel, memleketi Isparta'da merhum kayınbiraderi Yılmaz Şener adına yeğeni Mesut Şener tarafından yaptırılan 24 derslikli ilköğretim okulunun açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, eğitimde gelinen noktayı anlatan Demirel, daha sonra terör olayları üzerine değerlendirme yaptı.

Demirel, terör sıkıntısının milleti yıldırmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Ümitsizliğe kapılmaya gerek yoktur. Milletimiz bütün gücüyle her türlü sıkıntının hangi cins olursa olsun hepsinin üstesinden gelecektir. Terörü de ezecektir, başka sıkıntıları da ezecektir, her türlü sıkıntının hakkından gelecektir. Yeter ki Türkiye birliğini muhafaza etsin. Türkiye ordusuna güvenmeye devam etsin, polisine güvenmeye devam etsin, Silahlı Kuvvetlere güvenmeye devam etsin, devletin hizmetini yapanlara güvenmeye devam etsin, demokrasiyi yaşatmaya devam etsin, Cumhuriyet'e güvenmeye devam etsin."

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DERDİ

Süleyman Demirel, daha sonra Isparta Valiliği'ne geçerek, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasındaki konuşmasında da terör olaylarına değinen 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel, terörü Türkiye'nin en büyük derdi olarak tanımladı. Demirel, milletin devletine güvenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu işleri yapanlar bir gün bir netice falan almak istiyorlarsa bu mümkün değildir. Onlar Türk milletinin ne kadar güçlü, ne kadar büyük, ne kadar kuvvetli olduğunun farkında değillerdir. Nihayet biz devletiz, devletler istediğini istediği gibi yapamaz. Ama memleketimiz bunalmıştır, sıkılmıştır. Bunların bir an evvel bitmesini istemek halkımızın hakkıdır. Bitirmek için gayret sarf edenlere cesaret vermek lazım. Ben onu yapıyorum."

Demirel, milletin her gün bir acıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Demirel, "Bu gösteriyor ki terör ülkenin en büyük derdidir. 20 senenin sorunudur. Ve önlenmesi sıfıra indirilmesi mümkün olmayabilir ama memleketin her gün cenaze kaldırmaktan kurtulması lazım" diye konuştu.

'TERÖR NETİCE ALAMAZ'

Terörü etkisiz hale getirmek için gayretler sarf edildiğini belirten Demirel, bu gayretleri takdirle karşıladığını anlattı. Bu gayreti sarf eden güvenlik elemanlarına başarı dileyen Demirel, şöyle dedi:

"Milletimizin ümidini hiç kaybetmemesi lazım. Nasıl olsa bunların içinden çıkarız. Bu işleri yapanlar bir gün bir netice falan almak istiyorlarsa bu mümkün değildir. Onlar Türk milletinin ne kadar güçlü, ne kadar büyük, ne kadar kuvvetli olduğunun farkında değiller."

Devletin kanunlara bağlı kalması gerektiğini ve hukukun içinde kalarak bu işi çözmesi gerektiğinin altını çizen Demirel, "Hiçbir sebeple hukukun dışına çıkılmamalı. O daha pahalıya mal olur. Hukukun içinde kalarak neticeyi kanuni yollarla almalıdır. Kanuni yolların içerisinde kuvvet kullanmakta vardır. Kuvvet kullanması da sadece devlete aittir. Başka hiç kimse heveslenmesin" diye konuştu.

VALİ, DEMİREL'E KURAN-I KERİM HEDİYE ETTİ

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Valilik ziyaretinde Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'daki bir yayınevi tarafından bastırılan Kuran-ı Kerim hediye etti.

Demirel öğleden sonra doğup büyüdüğü İslamköy'e geçerek adına kardeşi işadamı Şevket Demirel tarafından yaptırılan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nde inceleme yapacak.