Cumartesi günkü saldırıda şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Hikmet Güler, DNA testi tamamlandıktan sonra Ankara’da düzenlenen törenin ardından dün akşam saatlerinde Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde bulunan askeri havaalanına getirildi. Akhisar Devlet Hastanesi Morgu’na konan şehidin naaşı bugün sabah saatlerinde yakınlarına teslim edildi.

YÜREKLERİ DAHA FAZLA DAYANAMADI

Onlarca araçlık konvoyla şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği Demirci İlçesi Borlu Beldesi’ndeki Sadıkoğlu Camii’ne getirildi. Bu sırada, şehidin babası Muammer Güler, annesi Nadiriye Güler, eşi Dilek Güler, kardeşleri İsmail Güler ile Aynur Güler, yaşadıkları acıya daha fazla dayanamadı. Gözyaşları sel olurken şehidin henüz iki yıl önce dünya evine girdiği eşi Dilek Güler, Türk bayrağı sarılı tabuta kapanıp, “Bizi bırakıp nereye gittin? Keşke biz parçalansaydık da ailemizin direği sen sağ kalsaydın. Bizi neden yalnız bıraktın? Seni vuran eller kırılsın” diye feryat ederken baygınlık geçirdi. Tören alanında bekletilen 11 ambulansın sağlık görevlileri, baygınlık geçiren Güler ailesinin fertlerine ambulanslarda sakinleştirici iğne yaptı. Acılı aile yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Yaklaşık iki yıl önce sınavlara girip başarılı olan ve ilk görev yeri olan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde göreve çıktığı sırada şehit düşen Uzman Çavuş Hikmet Güler’in operasyona çıkmadan önce cep telefonundan babası Muammer Güler ile görüştüğü ve “Ben iyiyim merak etmeyin” dediği ifade edildi.

BAYRAKSIZ EV KALMADI

Gelincik tarlasına dönen Borlu Beldesi’nde neredeyse bütün ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatıldı. Sadıkoğlu Camii’ndeki törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Ören, MHP Manisa milletvekili Erkan Akçay, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa 1’inci Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci Belediye Başkanı MHP’li İhsan Temel, askeri erkan, çevre ilçelerin belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve 5 bine yakın kişi katıldı.

İzmir’deki restore edilen bir caminin açılışına katılacak olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şehit cenazesine katılacağını belirtip Manisa’ya geldi ancak, daha sonra karar değiştirip şehit cenazesine katılmadı. Bu arada, törene katılan binlerce kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın' sloganı attı.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Cuma vakti kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı, şehidin babası Muammer Güler mikrofonla, “Oğlum sana olan hakkımı sonuna kadar helal ediyorum” dedi, bunun üzerine törene katılanlar, “Şehidim bize hakkını helal et', 'Hepimiz Mehmetçik, hepimiz Hikmetiz' sloganları attı.

Şehit babası Muammer Güler, Bakan Ertuğrul Günay’ın boynuna sarılıp, gözyaşı döktü. Bakan Günay’ın koluna girip yaklaşık 100 yürüyen gözü yaşlı baba, “Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Hikmet Güler daha sonra, baba evinin bulunduğu Yumuklar Köyü’ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.



EK(İÖ/ESM)