Olay saat 13.00 sıralarında Güzelyalı Mahallesi 81163 sokak üzerindeki Berke Apartmanı'nda meydana geldi. Geçen yıl liseyi bırakıp demircilik yapmaya başlayan Abidin Altay, ustası ve arkadaşları ile birlikte sipariş aldıkları demir pencere korkuluğunu montaj yapacakları apartmana taşıdı. Daha sonra asansöre yüklediği pencere şebekesini tek başına üst kata çıkarmak isteyen Altay'ın bulunduğu kabin, 5'inci kata ulaşmadan ara katta kaldı. Abidin Altay'dan seslenmelerine rağmen cevap alamayan arkadaşları, asansörün kapılarının dışarıdan açılmaması üzerine polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapısını kırarak açtıkları asansörün içinde Abidin Altay'ı ölü  buldu.

ASANSÖRÜN KABİN KORUMA KAPISI YOK

Yapılan incelemede, Altay'ın bindiği asansörün kabin koruma kapısının olmadığı, taşıdığı demir korkuluğun duvar ve kabin arasında sıkıştığı,a müdahale etmek isterken de arada kalıp boynunun kırıldığı anlaşıldı. Yapılan incelemenin ardından Altay'ın cenazesi olay yerine gelen babası Mehmet Altay'a teslim edildi.

AĞABEYİ AĞIT YAKTI

Mehmet Altay, oğlunun geçen yıl okulu bırakıp kendi isteğiyle demircilik yapmaya başladığını, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Cenaze taşınırken gelen ağabeyi Mahmut Altay ise kardeşinin konulduğu tabutu açıp, sarılarak ağıt yaktı. Yakınları tarafından sakinleştirilen Mahmut Altay, kardeşinin cenazesini Atakent Mahallesi'ndeki evlerine götürdü.

"KORUMASIZ ASANSÖRLER TEHLİKE YARATIYOR"

Olay yerine gelip, incelemelerde bulunan Adana Asansör Sanayicileri Dernek Başkanı Ümit Özlü ise Adana'da, 1994'den önce yapılan asansörlerin, kabin koruma kapısının olmadığını söyledi. Bu tip asansörlerin daha sonra yapılan düzenlemeyle kapı takıldığını belirten Özlü, "Koruma kapısı olmayan asansörler tehlike yaratıyor. Bu yüzden koruma kapısı olmayan asansörlerin mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. Bu tip durumlarda asansörün takılı bulunduğu apartmanın yöneticisi de sorumlu tutuluyor" dedi.