Cihat Erdener, bir süre önce avukatı aracılığıyla İzmir 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nde teknik hizmetlerde şeflik yaparken, Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın kendisini sürekli aşağıladığını, iş yerinde mobbing uyguladığını öne sürdü.

ARKAMDAN HELVA DAĞITTIRMIŞ

Bu nedenle ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, "Çalışırken bana `Sen düşünüp kendini zorlama. Sen sadece söyleneni yap' derdi. Beni bu sözlerle herkesin içinde küçük düşürüyordu. Talebim olmamasına rağmen beni Rektörlük ve Edebiyat Fakültesi'nde görevlendirdi. Dekan, benim gideceğim gün helva yaptırıp dağıttırmış. Bu beni ezmek amacıyla yapıldı" diyen Erdener, Dekan Kazancı'nın kendisine 5 bin lira manevi tazminat ödemesini talep etti.

KİŞİSEL PROBLEMİM YOK

Daha önceki duruşmada ifade veren ve iddiaları kabul etmeyen Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı ise "Benim kimseyle kişisel bir problemim yok. Tek amacım fakülteyi iyi bir noktaya getirmek" dedi. Kazancı, 2008 yılında göreve geldiği günden bu yana, hakkında yapılan şikayet ve suçlamalara bir anlam veremediğini belirtti. Şikayetçilerle herhangi bir kavga veya tartışma yaşamadığını söyledi. Kendisine mobbing uyguladığını iddia eden tekniker Cihat Erdener'in "Yerim değişti, arkamdan helva yaptılar" yönündeki suçlamaları da kabul etmediğini belirten Kazancı, "Böyle bir şey olabilir mi, yani bir memurun yerinin değişmesi, yöneticinin böyle bir şey yapmasını gerektirebilir mi? O zaman yönetici olmaması gerekiyor zaten" diye konuştu.

Yapılan son duruşmaya Cihat Erdener ile Prof. Dr. Nadide Kazancı ve avukatları katıldı. İzmir 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Selçuk Kurt, davacı Cihat Erdener'in öne sürdüğü iddiaları ispatlayamadığını belirtti. Bu gerekçeyle, açılan tazminat davasını reddetti.

İKİNCİ MOBBİNG DAVASI

Dekan Kazancı aleyhine ikinci bir mobbing şikayeti de geçen yıl üniversitenin ayniyat memuru Emine Öztürk tarafından yapılmıştı. Öztürk, Kasım 2008 tarihinden itibaren yeni dekanlık yönetiminin kendisine psikolojik taciz uyguladığını, kişilik haklarının ihlal edildiğini öne sürerek, Kazancı'ya 10 bin liralık manevi tazminat davasi açmıştı. Bu dava henüz sonuçlanmadı.