"Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın yüksek lisans ve doktora listesini imzalamadığım için tehdit edildim" diye savcılığa şikayet ettiği Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran hakkında bir şikayet te öğrencisinden geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan daha sonra da Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapmak için başvuran öğrenci Azad Bedirhan, Devran’ın kendisini ‘PKK’lı’ diye fişlediği gerekçesiyle şikayet dilekçesi sundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Azad Bedirhan, 20 Haziran 2012’de yüksek lisans sınavına ve mülakatına girdiğini belirtti. Sınav sonucunun beklediğinden düşük gelmesi üzerine sonuca itiraz ettiğini belirten Bedirhan, “Dekan Devran, sınav sonuçlarına doğrudan müdahalede bulunarak, benim gibi birçok öğrenciyi başarısız gösterdi. Dekan tarafından hazırlanan fişleme listesinde de benim isminin başına ‘P’ harfinin yazıldığı görülmektedir. Dekan Devran, benim Kürt oluşumdan ve ismimden yola çıkarak benim PKK’lı olduğumu ileri sürmüştür. Bu bir iftiradır. Evet, Kürt’üm ancak hakkımda Dekan Devran tarafından ileri sürülen iddialar karalamadan ibarettir. Şüpheli beni belli çevrelere hedef göstermiştir" dedi.


OKULDAKİ HOCALARI, AÇIKLAMALARINI ÖRNEK GÖSTERDİ


“Sınav jürisinde yer alan öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gözde Yılmaz’ın beyanlarından benim kazananlar arasında olduğum ve Dekanın müdahalesi ile puanım aşağıya çekilmek suretiyle başarısız sayılanlar arasında yer aldığımı öğrenmiş bulunmaktayım" diyen şikayetçi öğrenci Bedirhan, okulda görevli Yrd. Doç. Dr. Emel Poyraz’ın da mülakat sırasında yazdığı notların değiştirildiğini bazı basın organlarında dile getirdiğini belirtti. Bedirhan dilekçesinde, Dekan Yusuf Devran’ın sınav sonuçlarını müdahale ederek değiştirdiğini ifade etti.


KAMU DAVASI AÇILSIN TALEBİ


Dekanın görevini kötüye kullandığının belirtildiği şikayet dilekçesinde, “Hakkımda yalan bilgiler yayarak, bana iftira atan ve beni hedef gösteren Yusuf Devran hakkında kamu davası açılması talep olunur" denildi.


DOÇENTİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE KORUMA VERİLDİ


"Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın yüksek lisans ve doktora listesini imzalamadığı için Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından tehdit edildiği" gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulunmuştu. Yılmaz’ın koruma talebi üzerine “çağrılı koruma" verildi. İddiaya göre Dekan Devran, yüksek lisansı kazanan bazı öğrencilerin puanını düşürerek, yerlerine başka öğrencilerin isimlerini yazdı. Doç. Dr. Gözde Yılmaz da, dekan tarafından hazırlanan bu listeyi imzalamadı.


(BB)