Emine Öztürk, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dava dilekçesinde e-devlet şifresinin pasif hale getirilerek işini yapmasına engel olunduğunu, Dekan Kazancı tarafından kendisine hakaret edildiğini, hakkında idari soruşturmalar açıldığını öne sürerek, yaşananlar sonucu ruh ve beden sağlığının bozulduğunu, aile hekiminin kendisine antidepresan ilaç ve 30 günlük rapor verdiğini belirtti. Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Dekanlığı’nda 1992 yılından bu yana ayniyat memuru olarak çalışan Emine Öztürk, Kasım 2008 tarihinden itibaren göreve başlayan yeni dekan Kazancı’nın her davranışını suç sayarak kendisini cezalandırmaya çalıştığını iddia etti. Öztürk, Prof. Dr. Kazancı’dan 10 bin lira manevi tazminat talep etti.

İzmir 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına iddiaları reddeden Prof. Dr. Nadide Kazancı katılmazken, avukatı Ahmet Kul ile davayı açan Emine Öztürk hazır bulundu. Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın avukatı Ahmet Kul, fakültede davacı hakkında bazı disiplin soruşturmaları açıldığını belirterek, davanın reddini istedi. Emine Öztürk ise yaşadıklarının ardından Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'ndeki özlük bürosunda memur olarak çalışmaya başladığını söyledi. Uğradığını öne sürdüğü mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Hakim Nihat Ayyılmaz, Prof. Dr. Kazancı’nın Ege Üniversitesi Fen Fakültesi dekanı, davacının da çalışan olduğunu, uyuşmazlığın tarafların sıfatları mevcutken oluştuğunu, Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi'nin örnek kararında da kabul edildiği üzere, Anayasa ve 657 sayılı yasanın 13’üncü madesi ile ilgili olduğunu belirtti. Bu duruma göre davalının pasif husumet ehliyeti bulunmadığını kaydederek davanın reddine karar verdi.

Aynı fakültede çalışan tekniker Cihat Erdener de Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın kendisine mobbing uyguladığı gerekçesiyle İzmir 5’inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 5 bin lira manevi tazminat istemli dava açmıştı. Dava bir süre önce reddedilmişti.