Olay, Bayramiç İlçesi Tepecik Mahallesi Doğu Sokak'taki evde pazartesi günü saat 23.45 sıralarında meydana geldi. İşsiz Erkan Yaman, bir yıl evli kaldıktan sonra boşandığı Merve Altan ile barışıp Güzeltepe Köyü'ndeki evlerinde yeniden birlikte yaşamaya başladı. 2009 yılında yaptıkları ilk evlilikte yalnızca nikah kıydıkları öğrenilen ikili, barıştıktan sonra, düğün yapmaya karar verdi ve Eylül ayı sonundaki düğün töreni için hazırlığa başladı. Ancak bir süre sonra yeniden başlayan tartışmalar gençlerin arasını açtı. Merve Altan, eski eşinin kendisini dövdüğünü iddia ederek kısa süre önce babasının evine döndü.

DEHŞET SAÇTI

Eski eşinin evi terk etmesi üzerine öfkelenen Erkan Yaman, Ramazan Bayramı'nın birinci günü Merve Altan'ın babaevine gitti. Yaman, boşandığı eşinin babası aşçı Hüseyin Altan ve annesi Mediha Altan ile tartıştı. Eski kayınpederi ile kayınvalidesini tehdit ettiği ileri sürülen genç evden ayrıldı. Ancak birgün sonra gece Altan ailesinin evine bu kez elinde av tüfeğiyle geldi. Yaman kapıyı açan Hüseyin Altan'ı bir el ateş edip öldürdü. Ardından hızla evin içine girdi. Kaçmaya çalışan eski kayınvalidesi Mediha Altan'a da iki kez ateş edip öldüren Yaman, dehşet anlarına tanık olan eski eşi Merve Altan'ı yanına alıp kaçtı.

KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, Erkan Yaman  ile Merve Altan'ın dün plakasız bir motosikletle ilçe merkezinde gezdiği yönünde ihbarı değerlendirdi. Motosiklet, Tepecik Mahallesi'nde görüldü. "Dur" ihtarına uymayıp kaçmaya başlayan Erkan Yaman ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis otosunun arkadan kontorllü bir şekilde çarptığı motosiklet devrildi. Şüpheli ile kaçırdığı eski eşi motosikletten düştü. Polis tarafından etkisiz hale getirilen Erkan Yaman gözaltına alındı. Kazada hafif yaralanan Merve Altan ise çağrılan ambulansla Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

ESKİ KOCA TUTUKLANDI, GENÇ KADIN TABURCU OLDU

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye sevk edilen Erkan Yaman çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tedavisi tamamlanan Merve Altan ise taburcu edildi. İfadesinin alınması için polis merkezine götürülen Altan, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Eski eşinin kendisini Güzelköy Köyü yakınlarındaki ormanlık alana götürdüğünü, gece burada saklandıklarını ve gündüz de ihtiyaçlarını karşılamak üzere motosikletle ilçe merkezine gittiklerini söyledi. Merve Altan, ifadesinin ardından yakınlarının yanına gitti.

AYRI KENTLERDE TOPRAĞA VERİLECEK

Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlandıktan sonra yakınları tarafından alınan Hüseyin Altan ile eşi Mediha Altan'ın cenazeleri, Bayramiç İlçesi'ne getirildi. Eski damatları tarafından öldürülen Altan çifti için bugün Bayramiç'teki Çarşı Camisi'nde öğlen vakti cenaze töreni düzenlenecek. Törenin ardından Mediha Altan, Bayramiç Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Hüseyin Altan'ın ise defnedilmek üzere memleketi Adana'ya gönderileceği belirtildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü sürdüğü kaydedildi.

FD(AÖ/COŞ)