Temmuz ayı başında başlayan ve Değirmendere'nin ünlü Çınarlık Meydanı'nda halkın arasında eserlere şekil verilen 19'uncu Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğiyle 'Gölcük Vizyon 2023' projesi kapsamında gerçekleştirildi. 

1994 yılından beri her Temmuz ayında başlayan, ulusal ve uluslararası heykel sanatçılarının yeni ürünler vermesini, heykel sanatının gelişmesini, Gölcük ilçesinin bir kültür ve sanat merkezi olarak tanıtımının yapılması amaçlanan sempozyuma bu yıl İran'dan Mansour Tabibzadeh, Peru'dan Karen L.Macher Nesta, Bulgaristan'dan Milen Ivantchev Vassılev. Japonya'dan Kurumı Totsuka, Türkiye'den de Kadriye Kantık, Varol Topaç ve M.Kemal Sayılı katıldı.

ESERLER MÜZEDE TOPLANACAK

Sempozyumun dün akşam gerçekleştirilen kapanış törenine Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi Mektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fatkültesi Dekanı Prof. Reşat Başar ile sanatçılar, sanatseverler katıldı. Sanatçılara teşekkür plaketleri verilirken, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Değirmendere Ahşap Heykel Sempozyumu'nun Türkiye'nin en eski ve en uzun süreli ahşap heykel sempozyumu olduğunu belirtti. Başkan Ellibeş, daha önce yapılan eserlerin biraraya getirilip bir müzede toplanmasını hedeflediklerini söyledi.



SG(MB/COŞ)