Olay, dün akşam saatlerinde, Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde bulunan Yavurambarı mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan define aramak için gelen Nadir Kuyucu, Naim Kahriman ve Selçuk İnalgaç ormanlık alanın içerisinde kazı yapmaya başladı. Yaklaşık 2 metre genişliğinde, 10 metre derinliğinde kazı yapan üç arkadaş, daha sonra kuyunun dibinden iç tarafa doğru kazıya devam etti. Nadir Kuyucu jeneratörden çıkan gazdan zehirlenerek baygınlık geçirdi. Naim Kahriman ve Selçuk İnalgaç kuyunun içerisinde Nadir Kuyucu'nun hareketsiz yattığını görünce jandarmaya ihbarda bulundu. İki kişi zehirli gaz nedeniyle kuyudan çıktı.

JANDARMA VE 112 EKİPLERİ KAZI YERİNİ BULAMADI

Jandarma ve 112 Acil ekipleri ormanlık alanın içerisinde yaklaşık bir saat olay yerini aradı. Güçlükle olay yerine gidilirken, Nadir Kuyucu'ya ulaşamayan ekipler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yardım istedi. Kazı alanına ulaşan AFAD ekibi, kuyunun içerine inerek Nadir Kuyucu'nun cansız bedenini çıkardı. Kuyunun içerisinde kazı yapmak için kullanılan malzemeler de çıkarıldı. Nadir Kuyucu'nun cansız bedeni patika yollardan güçlükle aşağıya indirilerek otopsi yapılmak üzere Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

UMUT DÜNYASI

İstanbul'dan define aramak için bölgeye geldiklerini belirten Naim Kahriman, "Burada define olduğu söylendi. Kazı yapıyorduk, bu olay başımıza geldi. Umut dünyası" dedi.

Jandarma soruşturma başlatırken, Naim Kahriman ve Selçuk İnalgaç ifadeleri alınmak üzere Abant Jandarma Karakolu'na götürüldü.



MY,UÇ(MÇ/AK)