Olay merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi Fidanlı Sokak’ta geçen ocak ayında meydana geldi. Çocukluk arkadaşı Sevgi Günaydın’la 6 aydır dedikodu yüzünden konuşmayan Neşe Aydın, yanına kızı 4 yaşındaki Ezel’i de alarak Günaydın’ın evine gitti. Kendisine cep telefonundan tehdit mesajları attığını iddia ettiği Aydın ile evinde tartışmaya başlayan Günaydın bir ara mutfaktaki ekmek bıçağını alarak şalvarına sakladı.

Tekrar arkadaşının bulunduğu odaya giden Sevgi Günaydın, Neşe Aydın’ın, annesine küfretmesi üzerine sinirlenerek şalvarında sakladığı bıçakla arkadaşını beş yerinden bıçakladı. Günaydın’ın yakınlarının araya girmesiyle ölümden dönen Aydın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yakalanan Sevgi Günaydın ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

”İSTESEYDİ BENİ ÖLDÜREBİLİRDİ”

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Haksız tahrik altında kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Sevgi Günaydın’ın yargılanması tamamlandı. Karar duruşmasına tutuklu sanık Sevgi Günaydın ve mağdur-sanık Neşe Aydın ile her iki tarafın avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada söz alan Neşe Aydın daha önce arkadaşı hakkında şikayetçi olduğunu ancak şikayetinden vazgeçtiğini hatırlatarak, “Beni öldürmeye mi yoksa yaralamaya mı çalıştı bilmiyorum. Ancak isteseydi elindeki bıçakla beni öldürebilirdi. Kendisinden şikayetçi değilim” dedi. Tutuklu sanık Sevgi Günaydın da kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği Neşe Aydın hakkında şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme mağdurun şikayetinden vazgeçmesini de göz önünde bulundurarak sanık Sevgi Günaydın’ı 'kasten yaralama' suçundan önce 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Günaydın’ın suçu tahrik altında işlediği kanaatine varan mahkeme sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak cezayı 11 ay 7 güne indirdi. Ayrıca Günaydın’a karşı 'tehdit' suçundan yargılanan Neşe Aydın’a ise mahkeme 5 ay hapis cezası verdi. Her iki ceza mahkeme tarafından ertelenirken tutuklu sanık Sevgi Günaydın tahliye edildi.