Karların erimesiyle birlikte Gökırmak'tan gelen su, Karadere Barajı'nda su seviyesini tehlike sınırına yükseltince, kapaklar açıldı. Debisi artan Gökırmak'ın suları, Taşköprü ilçe merkezinde önce itfaiyenin su dolum tesislerinin istinat duvarının 30 metrelik bölümünü yıktı. Azgın sular, bu kez Taşköprü girişinde bulunan yaya köprüsünün bir ayağı ile 30 metrelik istinat duvarını yıktı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu hızla eriyen karlar, suların debisini de yükseltmeye başladı. Taşköprü'de Kızılırmak'ın en büyük kollarından biri olan Gökırmak'ta oluşan taşkın suları, ilçenin tek yaya geçişi olan yaya köprüsünün bir ayağı ile köprünün tutunduğu istinat duvarını yıktı. Olayda can kaybı yaşanmazken, yaya ulaşımı tarihi taş köprü üzerinden sağlanmaya başlandı.

Belediye ekipleri alarm durumuna geçti. Olay yerinin bitişiğinde bulunan çay bahçesi ise boşaltıldı. Irmak kenarında bulunan işyerleri ve çay ocaklarının tavan kiremitlerinin de işçiler tarafından taşındığı görüldü.

Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz ile Belediye Başkan Vekili Tayfur Mumcu olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Kaymakam Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu yıl kış mevsiminin çok sert geçmesi nedeniyle bölgemizde bu tür su taşkınlarını bekliyorduk. Dün gece Taşköprü ilçe merkezine giriş için kullanılan bir yaya köprüsünün bir ayağı ile bağlı olduğu istinat duvarı yıktığını gördük. Belediye ekiplerimiz çalışıyor, işallah daha fazla olumsuzluk yaşanmadan bu olayların üstesinden geliriz. Tesellimiz, can kaybının olmaması. Yaya ulaşımı tarihi Taşköprü'den sağlanıyor. Taşköprü oldukça sağlam görünüyor, atalarımız iyi inşa etmiş".