Denizli Basma ve Boya Sanayi'nin üretimi durdurmasıyla mağdur olan kıdem tazminatlarını ve 10 aylık maaşlarını alamayan işçiler Teksif Sendikası'nın iki ay önce başlattığı Pazar Eylemleri'ni iki aydır sürdürüyor. Her pazar günü toplanan DEBA çalışanları yürüyerek, pankart ve sloganlarla alacaklarını istiyor. DEBA mağdurları bu pazar da yine meydanlardaydı. Yaklaşık 150 kişi Candoğan Parkı'ndan Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüyüp haklarını istedi.

Eyleme bu kez 8 aylık Pelin Efsan da destek verdi. DEBA'da 15 yıl çalıştıktan sonra 61 bin lira tutarındaki kıdem tazminatı ve maaşını alamayan babası Abdullah Tekin'e destek veren minik Pelin Efsan, ablası Şerife Nazlı Tekin'in kullandığı bebek arabasıyla eyleme katıldı. Bebek arabasının üzerine örtülen "Esat Sivri kıdem tazminatlarımızı ve maaşımızı öde" yazılı siyah önlükle eyleme destek verdi. 16 yaşındaki Şerife nazlı Tekin, kardeşinin bebek arabasını kullanarak Candoğan Parkı'ndan Çınar Meydanı'na kadar kardeşiyle yürüdü.

Baba Abdullah Tekin, 15 yıl DEBA'da çalıştığını belirterek, 61 bin lira alacağını alamadığını kredi kartları ve borçlar nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi. Çocuklarının eğitim giderlerini ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Abdullah Tekin, "2009 yılından bu yana 25 bin lira borçlandım. İnşaatlarda çalışarak ailemin rızkını kazanmaya çalışıyorum. Sesimizi artık duysunlar, çocuklarımızın hakkını istiyoruz" dedi.

DEBA mağdurları adına konuşan Naciye Işık, "Önümüzdeki Kurban Bayramı var. Artık sesimizi duyun. Bu bayramda bizi ve çocuklarımızı mutlu edin" dedi. Çocuklar adına konuşan Şerife Nazlı Tekin ise "Babalarımızın hakkı için eylemlere devam edeceğiz. İşyeri sahibi Esat Sivri'nin gerekirse evine, gerekirse işyerlerine gerekirse İzmir Alsancak'taki holding merkezine gideceğiz ve babalarımızın hakkını isteyeceğiz" dedi. DEBA işçileri gelecek hafta Pazar günü eylemlerini, Esat Sivri'nin Kınıklı'da bulunan evinin önünde yapacaklarını açıkladı.

ONB (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)