Olay önceki akşam saat 22.00 sıralarında merkez Muratpaşa İlçesi, Güzeloluk Mahallesi Yalı Caddesi'nde meydana geldi. İbrahim Eser ile kız kardeşi Dursun Kaya arasında miras meselesi yüzünden husumet oluştu. İki kardeş bu yüzden birbirleriyle görüşmüyordu.

İddiaya göre önceki akşam Dursun Kaya, İbrahim Eser'in oğlu Ömer Eser ile tartışmaya başladı. Hala ve yeğen birbirleriyle bilinmeyen bir nedenle tartışırken, annesini ziyarete gelen Volkan Kaya bunu görünce, arabasında bulunan tüfeği aldı. Kavgayı duyan İbrahim Eser de olay yerine gelerek tarafları yatıştırmaya çalıştı. Çıkan tartışma sırasında İbrahim Eser yeğeni Volkan Kaya'nın elinde bulunan tüfeği almak istedi. Bu sırada sağ kolu alçılı olan Kaya tüfeği ateşledi. Karnından yaralanan İbrahim Eser kanlar içerisinde yere yığılırken, Volkan Kaya kaçtı. Çağırılan ambulansla hastaneye götürülmek istenen İbrahim Eser yolda hayatını kaybetti. Polis her yerde kaçan yeğen Kaya'yı ararken, dün gece yarısı polis merkezine giden genç tüfeğiyle birlikte teslim oldu.

Dayısını öldürmek istemediğini ve yanlışlıkla vurduğunu söyleyen Volkan Kaya, 'kasten adam öldürmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Polis hem anne Dursun Kaya hem de Ömer Eser'in ifadelerine başvurdu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü açıklandı.