Olay, saat 02.00 sıralarında Doktor Ali Eren Caddesi üzerinde bulunan, işletmeciliğini Bayram ile Turgay Yıldırım kardeşlerin yaptığı meyhanede meydana geldi.

Henüz nedeni bilinmeyen tartışma sonucu 40 yaşındaki Abdullah U. ve 28 yaşındaki Refik U. kardeşler ile meyhane çalışanları arasında arbede çıktı. Dövülen 2 kardeş, "10 dakika sonra geri döneceğiz" diyerek meyhaneden ayrıldı.

Yarım saat sonra otomatik av tüfeği ve bir tabancayla meyhaneye dönen Abdullah U. ve Refik U. kardeşler, etrafa ateş açtı. Açılan ateşte meyhanedeki müşterilerden 50 yaşındaki Önder Karaaslan ile Mustafa Türk olay yerinde ölürken, 3'ü ağır 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Bazı müşteriler de yerde sürünerek meyhaneden çıkmayı başardı.

1.5 SAAT REHİN ALDILAR

Saldırganlar, daha sonra meyhane içerisindeki müşterileri ve personeli rehin aldı. Silah seslerini duyanların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis, teslim olmaları konusunda kardeşleri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1.5 saat sonra polise teslim olan Abdullah U. ve Refik U. kardeşler, Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, olay yerindeki bir av tüfeği ile tabancaya ise el konuldu.

Bu sırada hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri çoğu meyhanede çalışan Nilüfer Eroğlu, Vesile Dağ, Nursen Gözen, Hasan Özdemir, Soner Çevikol, Ramazan Sağlam, Atilla Özarı ve kimlikleri öğrenilemeyen 2 kişiye müdahale etti. Dinar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumları ağır olanlar Isparta'daki Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Meyhane baskınında 2 kişiyi öldürüp 9 kişiyi yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Abdullah U. ve Refik U., sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.