İstanbul'dan uçakla Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha sonra helikopter ile törenin yapılacağı ve aynı zamanda memleketi olan Taşkent İlçesi'ne geçti. Davutoğlu ilk olarak yakınlarının mezarını ziyaret etti. Ardından ilçe esnafını ziyaret eden Davutoğlu, yolda gördükleriyle de sohbet etti. Tokalaşmak isteyen yaşlı bir adamın dengesini kaybedip yere düşmesi üzerine Davutoğlu, müdahale edip yaşlı adamı kaldırdı. Bakan Davutoğlu'nu yolda gören Muzaffer Özden İlköğretim Okulu öğrencisi Mahiye Gül Karnak da bu yıl Seviye Belirleme Sınavı'na hazırlandıklarını ama okullarında ingilizce ve matematik öğretmeninin olmadığını söyledi. Bakan Davutoğlu da, yanında bulunan Vali Aydın Nezih Doğan'dan konuyla ilgilenmesini istedi.

Davutoğlu daha sonra Ankara'dan helikopterle tören alanına gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu karşıladı. İki bakan tören alanına geçti.

YATIRIMLARA HIZLA DEVAM

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayal edilemeyecek bir takım projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Geçmiş hükümet dönemlerinde yılda 3 tesis yapılırken, şu an 300 tesisin yapıldığını kaydeden Eroğlu, ''Şu ana kadar bin 128 tesisi tamamladık ve milletimizin hizmetini sunduk. 206 tane barajla donattık. 11 milyar dekar arazi modern sulama sistemine kavuştu. Bu yatırımlara hızla devam edeceğiz" dedi. 

DAVUTOĞLU: KÜÇÜK HESAPLARI OLAN BİZİ ANLAYAMAZ

Dışişleri BakanI Ahmet Davutoğlu da, hayata geçirilen projeler ile Osmanlı'dan gelen hayalin gerçekleştiğini söyledi. Büyük hayallerin peşinde olduklarını kaydeden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Onun için küçük hesapları olanlar bizi anlayamaz. Biz, Konya'yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Konya ile birlikte tüm Anadolu’yu, Anadolu ile birlikte tüm Asya'yı, Asya ile birlikte tüm Avrasya'yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Her attığımız adım, her açtığımız tesis, her attığımız tohum o büyük ideale giden o küçük fidanın yetişmesidir bizim için.''



MKY,ÖÇ(İA/COŞ)