Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu MÜSİAD'ın düzenlediği toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Amerika'nın şu an Suriye’deki olaylara silahsız çözüm istediğini söyleyen bir gazeteciye Davutoğlu: "Silahsız çözüm için aylarca uğraştık Suriye nezdinde. Keşke Beşar Esad o çözümü kabul etseydi başta şu anda bu kadar kan dökülmeyecekti. Türkiye her zaman silahsız çözüme yakın oldu. Şu anda da silahsız çözüme yakınız." diye karşılık verdi. 

"CİLVEGÖZÜ SIZANLARIN İŞİ"

Davutoğlu konuşması sırasında Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili "Tespit edilen bazı hususlar var. Kesinlikle bu oradaki insani yardıma ve oradaki şartlarda hayatlarını idame ettirmek için çaba sarf eden sivillere yönelik bir terör saldırısıdır. Bu saldırı Suriye'den sızan bazı unsurlar tarafından yapıldığı kesindir. Araştırmalarımız devam edecek" dedi.

"CİHAD KAVRAMI ÇOK ÖNEMLİ"

Bakan Davutoğlu, İslam kültüründe "Cihat" kavramının kutsal ve önemli olduğunu vurgulayarak, "Amerikada Neoconların, İsrail yanlılarının bu kavramı kirletmesinden hareketle onların kullandığı şeklide kullanmayın. Bu salon içinde bile 'cihat' ismi vardır. Cahit vardır, mücahit vardır. Benim bir danışmanım 11 eylül ardından Amerika'ya gidiyor. İsmi Cihat. Karşılayacak olanlar 'cihat' diye bağırınca herkes yere yatıyor. Bu bilinçli bir kampanyadır. Bizde insanlara yardım eden de kendi nefsi ile savaşan da cihat etmiştir" diye konuştu.