İKİ BAKAN FUARIN AÇILIŞINI YAPTI 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 32 ülkeden 590 firmaın katıldığı 10'uncu Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Törenin ardından stantları ziyaret eden Bakan Eker ve Davutoğlu, fuar çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki en büyük tarım fuarlarından birinin Konya'da düzenlenen törenle açıldığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Konya'nın önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu Konya Ovası Projesi ile bu potansiyelin artacağını söyledi.

KAYIP TÜRK GAZETECİLER 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye giden Gerçek Hayat dergisi Ortadoğu temsilcisi ve Milat gazetesi yazarı Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun'dan 4 günden bu yana haber alınamadığı hatırlatılınca Suriye yönetimiyle girişimde bulunduklarını söyledi.  Kendilerine haber ulaşır ulaşmaz, yoğun bir çaba içine girdiklerini belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerek Suriye yönetimi, gerek ilgili bütün taraflarca girişimlerde bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Bu tür durumlarda dahi saygı gösterilmesi gereken husus, gazetecilerin, basın mensuplarının güvenliğidir. Olağanüstü şartlarda görev yapan gazeteciler, her zaman bazı risklerle karşı karşıya kalabilir. Ama kim, nerde olursa olsun, basın mensupları görevlerini yaparken, onların can güvenliğinin teminat altına alınması lazım. Son dönemde Suriye'de uluslararası basında da kayıplar oldu. Bu Suriye'deki durumun ne kadar ciddi bir duruma geldiğini gösteriyor. Bizim basın mensupları içinde her türlü girişimi, bütün taraflar nezninde yaparak, inşallah onları ülkemez sağ salim dönüşü için yoğun çaba sarfediyoruz.''

Davutoğlu, Afganistan'da da işçilerin kaçırıldığını ama girişimler sonucu 1 kişinin kurtarıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Nerede olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı takip etme gücümüz ve irademiz vardır. Bütün bu konularla ilgili aileler, elimizden gelenin yapıldığı inançı içinde olmalılar. Bütün çabalarımız sürüyor. Özelikle Suriye de, son günlere yaşanan gelişmeler dolayısıyla vatandaşlarımızın Suriye ziyaretleri konusunda son derece dikkatli olmalarını özellikle rica ediyoruz.''

Davutoğlu, uluslararası toplumun bütün çıkar ideolojik çıkarları gözardı ederek Suriye'deki olayların durdurulması için ortak çaba gösterilmesi, Rusya'ya da çağrıda bulunduklarını, katliamlar karşısında ortak tutum sergilenmesi gerektiğini söyledi.

 

MKY,HK(İA/İD)